Barutana klub Beograd

PONOVO RADI LE STUDIO: Teatar Le Studio na novoj lokaciji

Datum objave:14.09.2017

Pročitano:3472 puta

Lokacija: Le Studio

Teatar Le Studio, koji je četiri godine uspešno radio u maloj, skrivenoj kući u Venizelosovoj, od 16. septembra 2017. otvara svoja vrata publici na novoj lokaciji, u većem, opet vrlo neobičnom ambijentu, sa proširenim programom i za veći broj ljudi.

“Bili smo svesni da novi, veći prostor može naškoditi intimnoj atmosferi koju smo do sada negovali i po kojoj smo bili specifični, koju naša publika voli, a koja je nama vrlo važna. Ipak, potrudili smo se da sačuvamo “kućnu” atmosferu i zadržimo isti fokus - nama je srećna publika važna, želimo da se ljudi osecaju dobro kod nas, da postanu deo celog čina i da imaju potrebu da ostanu, da nam se vrate - a ne da samo iskonzumiraju i odu.”

 

Teatar Le Studio | photo by Ivana Cutura

Teatar Le Studio | photo by Ivana Cutura

Le Studio se sada nalazi u industrijskom kompleksu u Vilinim Vodama, u Poenkareovoj 26, na drugom spratu. Sada prima od 70 do 100 ljudi. Mnogi umetnici su se potrudili da osvoje ovaj prostor i da od Le Studija kreiraju originalno, prijatno mesto.

“Ulaz ćete lako prepoznati. Umetnici su se potrudili da oslikaju zgradu i da tako na specifičan način naprave putokaz do nas. Popećete se uz stepenište i u ogromnom industrijskom kompleksu, pronaćićete intimni prostor u kome smo i dalje tu da vas dočekamo i družimo se sa vama posle predstave. I dalje su tu fotelje, kauči, dobra muzika, i dalje je scena blizu, i dalje su predstave žive, sveže, hrabre…


Ceo tim, i mnogo prijatelja radilo je na uređivanju novog Le Studija. Planiramo da rad na prostoru nastavimo i u budućnosti, verovatno ćemo stalno nešto dopunjavati.”

Veći prostor donosi i veće mogućnosti za proširenje programa. Le Studio planira u ovoj sezoni da uvede dan za gostovanja, a vec je krenuo program “Late night show” - “pozorišni” koncerti, tj. koncerti koji se pažljivo slušaju kao da su pozorišna predstava. U maju i junu su vec nastupali: Kralj Čačka, Rain dogs, Cave Dogs i Tamara Jokić. Pored ovog javnog programa, Le Studio planira da proširi i svoje druge aktivnosti.

“Veći prostor nudi priliku da proširimo saradnju sa drugim umetnicima iz Beograda, a i šire, tako što ćemo deliti prostor za rad, ugostiti njihove radionice, predstaviti njihove radove. U planu je kreiranje izložbenog prostora, imamo prostore za ateljee. Želimo da Le Studio bude mesto za ozbiljno istraživanje i zajednicki rad.”

SEPTEMBAR U LE STUDIJU

Otvaranje Le Studija je planirano za 16.09. kada je na repertoaru predstava “Istrajnost”. Ukoliko ste već pogledali predstavu, ili niste raspoloženi za ovaj vid zabave, možete svratiti na "Kafansku noć sa Dragicom Buneto"m" koja počinje u subotu 22h. U nedelju 17.09.2017. izvodi se komedija "Raspareni par.

Narednog vikenda (22. i 23.9.) vas očekuje osvežena novom postavom koncertna predstava “Tom Vejtsov Vojcek”. Ukoliko ste ljubitelj lika i dela Toma Vejtsa i benda Rain Dogs, ovo scensko-vizuelno-muzičko iskustvo ne smete propustiti.

Mesec zatvara najgledanija predstava Le Studija - komedija "Raspareni par", koja već treću godinu puni pozorište i nasmejava publiku do suza.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :