PONOVO RADI BIOSKOP: Filmska zona na Beogradskom Manifestu

Datum objave:16.05.2016

Pročitano:4077 puta

Datum održavanja: 27.05.2016 - 29.05.2016

By:Anja Zelić

Lokacija: Gornji grad, Kalemegdan

Veliki festival manifestacija i destinacija “Beogradski manifest” s ponosom najavljuje da će od 27. do 29. maja na Gornjem gradu Kalemegdana, pored brojnih i raznovrsnih sadržaja, posetioci moći da uživaju i u filmskoj zoni “Ponovo radi bioskop” gde će se okupiti organizatori i učesnici najboljih filmskih festivala u Srbiji.

 

Beogradski Manifest: Ponovo radi bioskop

 

Svoje programe predstaviće: Beogradski internacionalni filmski festival – FEST, Festival autorskog filma, Festival nitratnog filma, Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma, Kids Fest, Filmski festival u Sopotu – Sofest, Leskovački internacionalni festival filmske režije, a tokom festivala biće organizovani kokteli, razgovori sa autorima, glumcima i učesnicima. U cilju unapređenja međusobne saradnje festivala, ali i povezivanja i afirmacije svih filmskih festivala na jednom mestu, učesnici će biti u prilici da se predstave i razmene iskustva iz oblasti filmskog stvaralaštva, umetnosti i filmske industrije.

 

Bioskop na otvorenom na Beogradskom Manifestu


U bioskopu na otvorenom u divnom okruženju Kalemegdana, na velikom ekranu, a uz pomoć bežičnih slušalica, kako ne bi bili ometeni drugim programima, ljubitelji filma će tokom tri dana festivala biti u prilici da pogledaju čak 18 filmova, među kojima su najznačajnija filmska ostvarenja koja su prikazivana na festivalima. Svakoga dana projekcije počinju u 10 časova, a potom u 12:30h, 15:00h, 17:30h i 20:00h, a poslednja projekcija u 22:30 časova. Između ostalih, biće prikazani filmovi: Vlažnost, Lepotica i zver, Samo bog prašta, Potpuno nov zavet, 99 domova, Kraljica i zemlja, Faust, Sveti motori, Komuna, a svaki dan započeće crno belim jugoslovenskim filmovima, koje će posetioci imati priliku da pogledaju samo na Beogradskom Manifestu.


Projekcije filmova su besplatne, plaća se samo ulaz na festival 350 dinara dnevno, a za decu do 10 godina ulaz je slobodan. Takođe postoji mogućnost kupovine i trodnevne ulaznice za 999 dinara, koja će na festivalskom ulazu biti zamenjena narukvicom, a posetiocu će omogućiti dva ulaska na festival u toku dana, i to do 17h i od 18h, zavisno od programa koje posetilac želi da prati. Ulaznice se mogu kupiti na svim prodajnim mestima DD Ticketsa i u Win Win radnjama. Posebno napominjemo da je ulaznica ujedno i konzumacija za neki od proizvoda partnera festivala.
 

Više detalja možete videti na Facebook eventu.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :