Pogledajte program 64. Martovskog festivala

Datum objave:29.03.2017

Pročitano:4060 puta

Datum održavanja: 30.03.2017 - 02.04.2017

By:Milica Ševarlić

Lokacija: DOB

64. Martovski festival – Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma biće održan od 30. marta do 2. aprila, u svim prostorima DOB-a.

 

64. Martovski festival - 2017

Martovski festival naš je najstariji filmski festival. Od svog prvog izdanja bio je najvažnija, a u nekim periodima i jedina, platforma u okviru koje su domaći filmski autori mogli da prezentuju publici i inostranim kolegama svoje dokumentarne, eksperimentalne, animirane i kratke igrane filmove. Od 2017. godine, u organizaciji Doma omladine Beograda i sa novim umetničkim direktorom, dramaturgom Bobanom Jevtićem, festival se fokusira na domaću filmsku produkciju dokumentarnih, TV dokumentarnih, kratkih igranih, animiranih i eksperimentalnih filmova, postajući tako nacionalni festival u punom značenju te reči.

U revijalnom delu 64. Martovskog festivala biće prikazano nekoliko reprezentativnih inostranih dokumentarnih filmova. U takmičarskoj konkurenciji biće prikazano preko 80 filmova – kratkometražnih igranih i dokumentarnih, dugometražnih dokumentarnih, animiranih i eksperimentalnih filmova. Pored projekcija filmova u takmičarskom i revijalnom delu programa, ove godine Martovski festival organizuje i brojne radionice, konsultacije i razgovore filmskih stvaralaca, studenata i redovne publike, kao i prateći muzički program.


- Želja nam je da, sa osveženim organizacionim i programskim konceptom, nastavljajući ugled i tradiciju, Martovski festival postane uzbudljivo mesto susreta filmskih profesionalaca i ljubitelja filma, razmena ideja, druženja i uživanja u filmovima u centru Beograda - kažu organizatori.

FILMSKI PROGRAM pogledajte ovde


PROGRAM RADIONICA pogledajte ovde


MUZIČKI PROGRAM pogledajte ovde

 

Cena ulaznice za filmski program je 200 dinara po terminu projekcija. U prodaji su preko EVENTIM mreže i na Blagajni Doma omladine Beograda. Ulaz na omaž programe posvećene Krsti Škanati i Lazaru Stojanoviću je besplatan. Ulaz ja sve filmske projekcije je besplatan za studente. Sa overenim indeksom, besplatne ulaznice mogu preuzeti na info pultu u holu DOB, na dan projekcije od 10h.

Ulaz na DJ programe je besplatan, besplatne propusnice se preuzimaju na info pultu u holu DOB od 10h na dan događaja. Ulaznice za koncert grupe Autopark koštaju 500 dinara, ukoliko na blagajni EVENTIM u DOB-u pokažete ulaznicu za filmske projekcije 1. aprila, cena ulaznice za koncert je 300 dinara.

 

Više informacija na www.martovski.rs


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :