Pogledajte kompletan program i satnicu KONTAKT konferencije

Datum objave:21.03.2017

Pročitano:5004 puta

Datum održavanja: 23.03.2017 - 24.03.2017

By:Jovana Coka Stanković

Lokacija: Cetinjska 15

Prva regionalna konferencija KONTAKT, posvećena muzici, festivalima i turizmu, biće održana 23. i 24. marta u prostorima Marsh Open Space, Elektropionir i Zaokret u Cetinjskoj 15. Učešće u KONTAKTU uzeli su predstavnici najznačajnijih festivala iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Crne Gore, koji će kroz primere dobre prakse, inspirativne tribine, kreativne panele i javne diskusije ukazati na nove trendove i još jasnije mapirati region kao izuzetno plodno tlo za razvoj muzičke industrije. Među njima su Exit, Lovefest, Demofest, Indigo, Ment, Mikser festival, Arsenal, Nišville, Supernatural, Dev9t, Southern Soul, Musicology, ŽednoUho / SuperUho, Outlook, Bedem fest, OK fest, Sea Rock i mnogi drugi vodeći regionalni turističko-festivalski brendovi.

 

Konferencija KONTAKT 2017


KONTAKT konferencija počinje u sredu - koncertom dobrodošlice. Nežni Dalibor nastupiće u Elektropioniru i nastupom na nultom danu Kontakta promovisaće svoje upravo objavljeno izdanje "U slojevima". Ulaznice su dostupne po ceni od 500 dinara na GigsTix prodajnim mestima, dok će na ulazu u klub koštati 600 dinara.


E-PLAY će nastupiti prvog konferencijskog dana u Elektropioniru, 23. marta u 21.30, i na svom velikom beogradskom "Da budemo samo dobro" koncertu snimiće i live spot za aktuelni hit singl.  Ulaznice su dostupne po ceni od 600 dinara na GigsTix i Eventim prodajnim mestima, kao i u klubu Zaokret (Cetinjska 15) i kafeu Šikarica (Skadarska 22).

Sarajevska atrakcija, LAKA, posle dve godine vraća se u Beograd 24. marta. Sa početkom u 22h nastupiće u Elektropioniru i obeležiće kraj prve regionalne Kontakt konferencije. Ulaznice su dostupne po ceni od 500 dinara na GigsTix i Eventim prodajnim mestima.

Objavljena je i satnica besplatnog muzičkog programa koji će se odigravati i 23. i 24. marta od ranog popodneva.

 

Konferencija KONTAKT - Četvrtak 23. mart 2017 - program

Četvrtak, 23. mart:
17:30 - DEGENEZA, iskren i sirov mladi beogradski sastav predstaviće se učesnicima konferencije i svim posetiocima Elektropionira.
18:30 - VIZELJ će koncertno promovisati album ,,Naj Bolji". Bend je ciljao da stvori kolaž različitih zvukova i atmosfera, i kao rezultat toga nastao je album koji skače sa hardkor panka na pijanu narodnu muziku, sa grandža preko fjužna na kantri, mešajući različite, često suprotstavljene uticaje. Iako ovo možda zvuči kao haos, postoji neki red u tom ludilu... Groteskna kombinacija zaraznih refrena od jedne reči, fanki gitara, režućeg basa i agresivnih bubnjeva održava bendov prepoznatljivi zvuk, a u isto vreme im dozvoljava da istražuju različite žanrove i ideje.
19:30 - Koncert gostiju iz Slovenije - KOALA VOICE. Domaća publika je jednom već bila u prilici da se zaljubi u njih, pa je sastav Koala Voice odlučio da vezu sa Beograđanima obnovi na istom mestu gde je ljubav i planula - u Elektropioniru. Koala Voice su četvoročlani bend iz industrijskog dela Slovenije. Sa svojom svežom mešavinom indie muzike i roka i popa 70-ih osvojili su srca i glasove na takmičenju slovenskih srednjoškolskih bendova 2014. godine. Iako je srednjoškolski period iza njih, Koala Voice nastavljaju svoj put mnoštvom koncerata i nastupa kao što su EXIT, Eurosonic, Tallinn Music Week, Wild Mint in Russia, Reeperbahn, Waves Vienna, Waves Bratislava i još mnogih drugih evropskih festivala. Trenutno rade na svom drugom albumu.

 

Konferencija KONTAKT - Petak 24. mart 2017 - program


Petak, 24. mart:
17:30 - MOREUZ, novi beogradski sastav predstaviće svirkom uživo svoj istoimeni debi.
18:30 - RIB, gosti iz Makedonije, nas u okviru Kontakt konferencija vode na surf vožnju - od Venice beach-a preko suptilne atmosfere njujorških jazz klubova, pa sve do skopskih letargičnih vožnji biciklom.
19:30 - Kanda Kodža i Nebojša promovisaće mini koncertom svoj upravo objavljeni ,,Live!" album. ,,Snimke za koncertni album smo izabrali sa nastupa koje smo održali u poslednje dve godine... tačnije od izlaska albuma ,,Volja za noć". Motiva za živi album ima više - osim koncertnog DVD-a iz 2006. kojim nismo bili u potpunosti zadovoljni i većinski koncertnog debija Guarda Toma! iz 1996, bend praktično nema nijedan regularan živi album. Inače smo razmišljali o tome, ali se misao kristalisala tokom akustične mini turneje, da bi konačan oblik album dobio najviše zahvaljujući Vladi Buriću, prijatelju i ton majstoru koji sa nama ima kilometražu kao nijedan drugi! Na dve pesme gostuje Nemanja Kojić, prijatelj i muzičar sa kojim smo često delili binu tokom decenija, a u jednoj nastupa i Martin Gak na đembeu, dugogodišnji ortak iz brojnih pustolovina. Promocija diska na Kontakt konferenciji se prirodno nametnula, pre svega jer smo i inače planirali izlazak lajva početkom proleća, a i zato što ovaj susret ljudi sa scene predstavlja dobar ambijent!" kažu KKN-ovci.

Podsećamo da se ulaz na panele i dnevni deo muzičkog programa ne naplaćuje - slobodan je za sve zainteresovane. 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :