Počinje Vizualizator: Pogledajte program ovogodišnjeg festivala fotografije

Datum objave:16.11.2016

Pročitano:3932 puta

Datum održavanja: 16.11.2016 - 24.11.2016

By:Urban Bug

Lokacija: Beograd

Četvrti festival fotografije "Vizualizator" počeće danas otvaranjem izložbe Scotta Brauera "This is the worst party I've been to" u UK Parobrod od 19 časova. Vizualizator će trajati do 24. novembra i održaće se na nekoliko lokacija u gradu.

 

Vizualizator

 

Ovogodišnji vizualizator će obuhvatiti i izložbe Fotodoksa (Nemačka), Lorenta Ziglera (Austrija), Tobiasa Falta i Klare Kalstrom (Švedska), foto-kolektiva Invert i Milana Živkovića (Srbija). Festival donosi uzbudljive izložbe i interaktivne radionice sa presekom fotografske produkcije iz celog sveta. U fokusu festivala je promocija fotografske umetnosti, dokumentarne fotografije i medijske pismenosti.


Program: 

17.11. u 19h - Fotodoks "Past is now" Artget
19.11. u 19h - Laurent Ziegler "A Sea of Being" i "GRAS" galerija GO Vračar
21.11. u 12h - Thobias Fäldt i Klara Källström – “The Last of the Lucky” Jugoexport
22.11. u 19h - Invert "Na prazan stomak" UK Palilula
23.11. u 14h - Milan Živković "Crvena nit" Akademija umetnosti u Beogradu
24.11. u 19h - Press Photo Srbija Dom Omladine


Beogradski festival fotografije Vizualizator je atraktivan događaj koji predstavlja kompletnu panoramu fotografije, kroz sedam izložbi, dve tribine i četiri radionice. Osnovne ideje festivala su fotografija kao deo savremene umetnosti, sociološki fenomen, moćno komunikacijsko sredstvo i fotografija kao dokument o vremenu.

Program festivala i sve najave mogu se pratiti na sajtu Centra za razvoj fotografije kao i na Facebook stranici Festival Fotografije – Vizualizator.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :