Počinje razvoj nacionalnih LoL esport liga na Balkanu

Datum objave:13.03.2019

Pročitano:1595 puta

Početkom godine najavljena je saradnja između turnirske platforme Challengermode i regionalnog organizatora takmičenja Fortune Esports koja za cilj ima rast amaterske esport scene u regionu, pre svega kroz sistem Nacionalnih Esport Liga (NEL).
Sistem Nacionalnih Esport Liga biće integrisan u okvir Esports Balkan Lige (EBL) koja pripada Riotovom programu Evropskih Regionalnih Liga (ERL) i kvalifikuje najbolje 2 ekipe za European Masters.

 


Ovime će igračima biti pružena direkna šansa da od svoje zemlje dođu do Evropske scene i započnu razvoj svoje esport karijere.
Organizovanje Nacionalnih Esport Liga će se odvijati u nekoliko faza, a za sada je potvrđeno da će u prvoj fazi koja počinje u aprilu svoja takmičenja dobiti Srbija, Slovenija, Bosna i Hercegovina i Crna Gora.


Fortuna Esports će biti nosilac projekta za Srbiju i BiH, a Nacionalne Esport Lige Crne Gore i Slovenije biće realizovane u saradnji sa Esports Savezom Crne Gore (ESSCG) i Društvom za elektronske športe (SPID.SI).


NEL šampioni će pored novčane nagrade dobiti i mesto u zatvorenim kvalifikacijama za narednu sezonu EBL i time dobiti priliku da zaigraju na jednom međunarodnom turniru protiv drugih šampiona iz regiona.


U ovom trenutku svaka Nacionalna Liga će imati samo prvu diviziju u kojoj će se takmičiti najboljih 6 timova koji će biti izabrani na osnovu prethodnih uspeha i kroz sistem otvorenih kvalifikacija koje će prethoditi takmičarskoj sezoni.
Plejof završnica svake Nacionalne Esport Lige biće emitovana uživo putem Fortuna Esports YouTube i Twitch kanala i Sport Kluba.

 


„Razvoj amaterskog takmičenja je oduvek bio jedan od naših prioriteta jer verujemo da je potrebno imati zdravu osnovu koja će biti potpora najvišem takmičarskom rangu koji trenutno predstavlja EBL.
Trenutno imamo situaciju da igrači koji su igrali prve Junior Kupove realizovane u saradnji sa Asusom sada debituju u EBL timovima i predstavljaju nove talente našeg regiona. Nacionalne Lige će pružiti još bolji i jasniji okvir za sve igrače i timove koji imaju želju da se dokažu i pokažu da imaju ono što je potrebno da bi uspeli.“

• Mihajlo Džaril, direktor, Fortuna Esports


Jako smo ponosni na ono što Fortuna trenutno postavlja u regionu i uzbuđeni zbog pokretanja Nacionalnih Liga na Balkanu. Odličan posao je urađen tokom pripreme onoga u šta verujemo da je najbolji mogući scenario za amatere i rekreativce. Jasan put od najnižih nivoa takmičenja do najvišeg ranga trenutno mogućeg za one koji to žele, ali i mesto za one koji samo žele da redovno igraju u takmičarskom okruženju sa ljudima svog kalibra.

• Philip Hübner, direktor sektora za razvoj poslovanja i strategiju, Challengermode


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :