Počinje LEVEL UP koncertna sezona kamernog orkestra Muzikon

Datum objave:08.11.2018

Pročitano:1951 puta

Datum održavanja: 29.11.2018

Lokacija: Beograd

29.11.2018. počinje nova koncertna sezona kamernog orkestra Muzikon u Zadužbini Ilije M. Kolarca po nazivom “Level up!” koji simboliše podizanje programske celine na sledeći nivo.

 

 

Nakon uspešne sezone “Hypercube”, kamerni orkestar Muzikon novom sezonom predstavlja novo stanje i nov pristup stvaranju muzike, donosi koncerte kvalitetnijeg sadržaja, i nadogradnju svih aktivnosti orkestra. U nastupajućoj sezoni Muzikon će prirediti 4 koncerta u Zadužbini Ilije M. Kolarca počev od Novembra 2018. pa sve do Maja 2019. godine. Pored koncerata, aktivnosti orkestra će podrazumevati brojne akcije i kampanje, koje će se ticati kako promocije kvaliteta klasične muzike i samog orkestra, tako i šire kulturne i muzičke edukacije koje će trajati tokom celokupnog trajanja sezone. Naslov sugeriše nadgradnju i podsticaj, razmišljanje izvan kutije, to jest, razvoj kreativnih ideja u polju muzičke umetnosti. Na svakom koncertu u sezoni imaćemo gostujućeg koncertmajstora iz inostranstva, kao i uticajne soliste iz Evrope i sveta.


Koncertna izvrsnost i razvoj – Stalni i gostujući koncertmajstori našeg orkestra su istaknuti umetnici iz Srbije i inostranstva, Miloš Petrović, Branko Kabadajić, Nikola Jovanović (Bamberg symphoniker) Jelena Ristić (Royal Concertgebouw), Bram Kreiftmejer (Royal Concertgebouw) Jorg Winkler (Orchestra di Maggio, Firenca), Konstantin Phitz, Damir Oraščanin (Vienna Foksoper).
Nove tehnologije i produkcija – Važan element u realizaciji i produkciji koncerata jeste primena novih tehnologija na kreativan način. Svaki koncert u okviru sezone biće audio i video snimljen, i emitovan putem livestream-a.

 


Edukacija - Razvoj nove publike jedan je od najvažnijih ciljeva orkestra, i merilo kvaliteta, te ćemo kao dodatne aktvnosti razvijati i edukativne radionice sa mladima, video serijal o kompozitorima, i predstavljanje interaktivnog igračkog centra, muzeja muzike koji planiramo da instaliramo na Kolarcu.
29.11.2018. je otvaranje koncertne sezone gostovanjem Miloša Petrovića (violina), Damira Oraščanina (violina) I Branka Kabadajića (viola), uz premijerno izvođenje simfonije Aleksandra Sedlara.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :