Počinje jubilarni deseti BPM festival: Gledaj uživo najbolje setove!

Datum objave:05.01.2017

Pročitano:3961 puta

Datum održavanja: 06.01.2017 - 15.01.2017

By:Marija Joksimović

Lokacija: Playa del Carmen, Meksiko

Ljubitelje auto-moto sporta januar asocira na Dakar reli, one koji vole sneg na Četiri skakaonice, a ljubiteljima elektronske muzike je u januaru na pameti BPM festival! Ako volite tropske temperature, nepretenciozni provod na plaži i kvalitetnu elektronsku muziku onda planirajte da jedno svoje zimovanje… ovaj letovanje provedete baš početkom januara na BPM festivalu na nestvarno lepoj Playa del Carmen koju okružuju drevne ruševine majanske kulture. 

 

BPM / Foto: aLIVE Coverage for TheBPMFestival.com

Foto: aLIVE Coverage for TheBPMFestival.com
 

Deseto izdanje BPM festivala održaće se od 6. do 15. januara i ako je sudeći po lineupu na kome se našlo čak 365 izvođača, među kojima su najbolji i najtraženiji DJ-evi i producenti današnjice, biće ovo najveći i najbolji BPM do sada. Organizatori očekuju da ovu manifestaciju tokom 10 dana poseti više od 80.000 ljudi. Informacija da su early bird karte za ovogodišnje izdanje planule za manje od 20 minuta, dovoljno govori o popularnosti ovog festivala. Full lineup festivala potražite na www.thebpmfestival.com.

 

BPM / Foto: aLIVE Coverage for TheBPMFestival.com

Foto: aLIVE Coverage for TheBPMFestival.com


Jedna od čari BPM-a je ta što se nije komercijalizovao i nije festival u tradicionalnom smislu te reči, jer tamo nećete videti fashion frikove kao na Glastonburyju ili Coachellai, tako da ako vam je bitno da budete viđeni - peskočite, nije za vas. Nećete videti ni neobičnu, jedinstvenu kulturu kao na Burning Manu ili poznate ličnosti koje ćete sresti u Kanu. Ali ćete naći one koji su spremni da 10 dana i noći partijaju non-stop, uživajući na belim peščanim plažama sa jedne strane i drevnim ruinama sa druge. I ne samo da ćete uživati u prelepom okruženju već ćete moći da se upoznate i sa drevnom majanskom kulturom i uživate u lokalnoj kuhinji.

BPM ima i svojevrstan kodeks ponašanja. Evo kako on izgleda…

 

BPM kodeks

A da li ste znali kako je ovaj festival dobio ime? I ako ste mislili da BPM znači beats per minutes – prevarili ste se. Znači Bartenders, Promoters, and Managers/Musicians.

 

BPM / Foto: aLIVE Coverage for TheBPMFestival.com

Foto: aLIVE Coverage for TheBPMFestival.com

Iza ovog festival stoji ekipa prijatelja koja je želela da organizuje nešto za svoju dušu. Kako su veteran u ugostiteljskoj industriju, znali su da januar i nije baš “sezona” za dolazak na plažu, naročito ne odmah posle novogodišnjih praznika, zbog čega su želeli da posetiocima pruže razlog više. Opuštanje i minglovanje preko dana, partijanje noću. U planu je bilo nekoliko lokacija uključujući ostrva na Karibima ili neko drugo mesto u Južnoj Americi, ali je Playa del Carmen odnela pobedu nakon što su bacali novčić kako bi odredili lokaciju BPM-a. Dobro, možda je u prilog tome išla i činjenica da su dvojica od osnivača često ispijala pivo i tekile na očaravajućim plažama na Karipskom moru.

 

 

Setovi nekih izvođača biće strimovani uživo i moći ćete da ih pratite na www.be-at.tv - pogledajte raspored.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :