Barutana klub Beograd

Počinje III Festival umetnosti na ulici "Rekonstrukcija"

Datum objave:25.09.2020

Pročitano:1565 puta

Datum održavanja: 26.09.2020 - 29.09.2020

Lokacija: Beograd

Treći Festival umetnosti na ulici „Rekonstrukcija" održaće se od 26. do 29. septembra na Dorćolu, Beograd. Biće naslikana tri murala, koji će nastati saradnjom iskusnih uličnih umetnica (Barbara Dimić, Tijana Tripković i TKV) i finalistkinja odabranih konkursom za vizulene umetnike i umetnice bez prethodnog iskustva u radu u javnom prostoru. U okviru manifestacije, u utorak, 29. septembra, biće organizovana i diskusija „Jedan za sve" u UK „Stari grad", koja će se baviti prirodom javnog prostora iz pozicija njegovih različitih korisnika.

 

Rekonstrukcija

Dva rada nastaće na fasadama u ulici Despota Đurđa 7 i 11, a timove predvode Barbara Dimić, muralistkinja, grafička dizajnerka i ilustratorka i Tijana Tripković, grafička dizajnerka, ilustratorka i ulična umetnica, koje često rade zajedničke projekte u okviru studija „Kriška". Ovog puta nastupaju pojedinačno, a Barbara će raditi sa Valentinom Brković, multidisciplinarnom dizajnerkom i ilustratorkom iz Beograda, dok će Tijanina saradnica biti Sandra Nikač, scenografkinja i kreatorka lutaka iz Beograda, studentkinja 3. godine doktorskih akademskih studija scenskog dizajna na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu.

Na zidovima u Mike Alasa 36 rad će realizovati tri umetnice odabrane pomenutim konkursom predvođene uličnom umetnicom TKV – Iva Dimitrijević iz Beograda, studentkinja 3. godine slikarstva na Fakultetu likovnih umetnosti, Milica Bojanić učenica 3. razreda Umetničke škole u Nišu i Nataša Mihailović iz Pančeva, višestruko nagrađivana studentkinja 4. godine animacije na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu. Publika može pratiti oslikavanje u subotu i nedelju, 26-27. septembra, od 10 do 18 časova.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :