Počinje deveti BAFE pod sloganom ZIP IT

Datum objave:23.11.2016

Pročitano:5092 puta

Datum održavanja: 24.11.2016 - 03.12.2016

Deveti po redu BAFE - BALKAN ART FASHION EVENT pod sloganom ZIP IT trajaće najduže do sada. Počinje 24. novembra a završava se 3. decembra i obuhvata ne samo revije već i prvi put čitav niz propratnih manifesacija. Na BAFE-u ove godine tokom tri dana revija učestvuje više od 40 dizajnera iz regiona Balkana Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Italije.


Ovogodišnji BAFE započinje velikom žurkom "You spin me around" u White Lounge Ben Akiba bara u Beogradu. Potom narednog dana 25. novembra u Studentskom kulturnom centru u 1930 svečano otvaranje IX po redu BAFE-a. Poslednji dan revija 27. novembra zatvara svojom kolekcijom "Minimalism" čuveni Jean Angie Kaser iz Bosne.

 

BAFE

 

Međutim to nije kraj. 29. novembra ponovo u Ben Akiba baru specijalna revija Matoaka 21st i Dead Prince Fashion Showchase. Potom prvog dana decembra Ivana i Suzana Mišić - proslaviće 10 godina umetničkog rada svojom revijom „Fenix" u Kulturnom centru Grad. Narednog dana 2. decembra je dodela nagrada IX BAFE-a u Zepter Art Hotelu. Za kraj 3. decembra dešava se još jedna žurka ovoga puta u klubu DOT.

 

BAFE

 

Balkan Art Fashion Event" je modna manifestacija koja se održava petu godinu zaredom i nastala je sa idejom da promoviše prvenstveno domaću, a zatim i regionalnu modnu scenu i pruži šansu mladim, nedovoljno afirmisanim, dizajnerima da prikažu svoj talenat kako stručnoj, tako i širokoj publici. BAFE posebnu pažnju posvećuje pomaganju razvoja onih autora koji modu i odevanje ne shvataju kao samo kao industriju, već i kao svojevrstan umetnički izraz, performans koji se odvija jednako na modnoj pisti i na ulici. BAFE je u osam prethodnih izdanja okupio gotovo stotinu mladih stvaralaca i prikazao njihove kreacije i talenat u okviru više od sto pojedinačnih i grupnih revija. Poslednje izdanje „Balkan Art Fashion Eventa“ izazvalo je veliku pažnju autora iz zemalja okruženja, zbog čega je BAFE tim odlučio da platformu podigne na regionalni nivo.

 

Detaljniji program i više informacija o manifestaciji pronađite na Facebook stranici.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :