Počinje 10. MikroFAF festival

Datum objave:08.10.2019

Pročitano:1426 puta

Datum održavanja: 10.10.2019 - 13.10.2019

Lokacija: Beograd

Međunarodni festival kratkog „uradi-sam“ i nezavisnog fima
10–13. oktobar 2019.
Muzej Jugoslovenske kinoteke, Kosovska 11


"Most powerful is he who has himself in his own power."
- Seneca -

Jubilarno 10. izdanje MikroFAF-a u organizaciji Udruženja Satibara će tokom četiri festivalska dana u „Staroj Kinoteci“ prikazati u različitim programima preko 80 filmova i videa. Na programskoj listi se, pored našeg regiona i Evrope, nalaze i autori iz Irana, Koreje, Šri Lanke, Uzbekistana, Južne Afrike, Indije, SAD…

 


Takmičarske kategorije za filmove su Uradi-sam film, Nezavisni film, Juniorski film i specijalna kategorija: POWER FILM. Ova kategorija je tu da nas podseti na istrajnost i pored teških izazova, na moć umetnosti, moć pojedinca, i moć zajednice usredsređene na svoju misiju.


S obzirom da je ovo deseto izdanje MikroFAF festivala, smatrali smo da i te kako zaslužuje da njegovom nazivu bude dodata i reč „MOĆNO“. Jer, naša MOĆ je u tome što smo istrajali u nameri da promovišemo nezavisno stvaralaštvo, kreativni rad u ograničenim uslovima, mlade autore, i aktuelne filmske i socijalne fenomene. Tu snagu i moć smo tokom godina prikupljali zahvaljujući vrednim autorima, gostima, prijateljima i vernoj publici.


U ovogodišnjem programu festivala publika će imati priliku i da poseti izložbu filmskih plakata beogradskog umetnika Stevana Aleksića; tribinu sa filmskim umetnicima Tamarom Drakulić, Milošem Tomićem i Markom Backovićem, koju će moderirati dramaturg Ivan Velisavljević, proslava rođendana festivala i Satibare uz koncert kostimiranog dua Skijaš i Jeti, performans uz film, retrospektivni program Satibara Filma...


Mikropolis nagrade će dodeliti žiri u sastavu Saša Radojević, scenarista i reditelj, Stevan Aleksić, scenograf i vizuelni umetnik, i Saman Hosseinpuor, reditelj i scenarista iz Irana.


Nagradu književnog bloga Knjigoskop za najbolji Juniorski film dodeliće Aleksandar Gubaš, osnivač Knjigoskopa i režiser, i Jelena Novaković, dvostruko nagrađivana autorka na MikroFAF-u. Centar za vizuelnu antropologiju (VAC) će se pridružiti nagradnom fondu svojim vaučerom za besplatno učešće na foto-radionici Igora Čoka.


Festival organizuje Udruženje „Satibara“ iz Beograda, a podršku projektu je pružilo Ministarstvo kulture i informisanja RS.


Detaljan program nalazi sa stranici www.satibara.com.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :