Klub Barutana Beograd

Počeo Resonate: Evo šta vas čeka u nastavku festivala

Datum objave:20.04.2017

Pročitano:3320 puta

Datum održavanja: 20.04.2017 - 23.04.2017

By:Barbara Garčević

Lokacija: Beograd

Šesto izdanje Resonate festivala, otvoreno je juče u prepunoj Jugosleovnskoj kinoteci u prisustvu brojnih predavača i umetnika i mnogobrojne publike iz Srbije i inostranstva. Festival su otvorile direktorka festivala Marija Jelesijević, kustoskinja ovogodišnjeg izdanja - Nora Omurku (Nora O'Murchu) i Antonia Foguera iz evropskog projekta WE ARE EUROPE, čiji je Resonate član od proše godine.

 

Resonate 2017 / Foto: Tina Marić

Resonate 2017 / Foto: Tina Marić 

 

One su predstavile program predstojećeg Resonate festivala i istakle važnost saradnje između sličnih festivala. Partneri ovog Resonatea su čuveni festival SÓNAR iz Barselone i C/O POP iz Kelna, koji su doprineli programu ovogodišnjeg Resonatea i doveli tako neke od vrhunskih svetskih umetnika i muzičara u Beograd.


Resonate je platforma za povezivanje, razmenu znanja i edukaciju, koja spaja vrhunske umetnike i istraživače u bavljenju pozicijom tehnologije u umetnosti i kulturi. Novo izdanje festivala dešavaće se tokom četiri dana i trajaće do subote, 22. APRILA 2017.


Pogramsk i koncept čine i ove godine dnevni i večerni deo: CONFERENCE i MUSIC, a umetnici, predavači i muzičari koji dolaze na Resonate predstavljaju vrhunac savremene kreativne industrije u svetu.

 

Izložba EOAN umetnice Florence To / Foto: Tina Marić

Izložba EOAN umetnice Florence To / Foto: Tina Marić 

Program šestog Resoantea počeo je predavanjima u Jugoslevenkoj kinoteci, a nastavio se otvaranjem izložbi u galeriji Pro3or - EOAN umetnice Florence To i SIGNALS, čiji su autori Nicolas Sassoon i Rick Silva. Izložba će trajati sve do subote uveče, odnosno do kraja festivala. Veče se završ ilo koncertom u Domu omladine Beograda, na kome  su nastupili beogradski gitarista Woo, zatim bunbnjar Nemanja Aćimović i velika gitarska zvezda Stephen O' Malley!

Jugoslovenska kinoteka i ovoga puta ugostiće istaknute umetnike i predavače CONFERENCE (dnevnog dela) programa, gde će se dešavati i brojne zanimljive radionice. Glavni deo MUSIC programa se tradicionalno dešava u Domu omladine Beograda i klubu Drugstore i ovoga puta okupiće brojne svetske muzičke zvezde koje će osim svojih muzički nastupa imati i predavanja u okviru Resonate muzičke konferencije.

 

Izložba SIGNALS autora Nicolasa Sassoona i Ricka Silve / Foto: Tina Marić

Izložba SIGNALS autora Nicolasa Sassoona i Ricka Silve / Foto: Tina Marić 

Resonate Conference najavljuje blizu 50 predavanja i 11 radionica, a u naredna tri dana očekuju nas umetnici i predavači poput: N O R M A L S, Gene Kogan, Rosa Menkman, Christopher Bauder, Dimitri Hegemann, Bogomir Doringer, Dragan Živadinov, Pussykrew, Pablo Valbuena, Alan Butler i mnogi drugi..

U muzičkom delu u četvrtak nas očekuje bogat program u klubu Drugstore: performance Yuri Landmana i plesačice Saške Maksimović, zatim nastupi muzičara kao što su Peder Mannerfelt, Yves Tumor, Roly Porter, Stepniak, Stevie Whisper, Rastko Lazić, Mirko Lazović I Nenad Popov, ali i jednočasovni ''Hakke Show'' Gabbera Eleganze sa troje plasača.

U petak u Domu omladine Beograda nastupa zvezda ovogodišnjeg Resonate festivala - Lee Ranaldo - gitarista i osnivač benda Sonic Youth, dok će pre njega beogradku publiku zagrejati domaći bend While i švedska muzičarka Anna Von Hausswolff. 

 

Resonate 2017 / Foto: Tina Marić

Resonate 2017 / Foto: Tina Marić 


Iste večeri u klubu Kenozoik, Marko Nastić okupiće ekipu DJ - eva na svojoj žurci Easy Tiger, a pored njega nastupiće još: Jichael Mackson, Ada Kaleh, Kristijan Šajković i Vlaidmir Dragaš.


Resonate 2017 se završava u subotu u klubu Drugsotre, u koorganizaciji sa festivalom Sónar. Program počinje koncertom poznatog kompozitora ambijentalne muzike - BIOSPHERE, a nastavlja se žurkom sa muzičkim zvezdama kao što su Addison Groove, Mykki Blanco, Alba G Corral i Regen, kao i domaćim DJ zvezdama: Feloneezy, Jackie Dagger i Lil Taty.


CRACKMUSIC Demoparty

Resonate s ponosom najavljuje i posebnu muzičku radionicu u saradnji sa Red Bull Music Academy koja će se održati u nedelju 23. aprila u Kulturnom Centru Grad. CRACKMUSIC Demoparty je događaj koji okuplja muzičare i producente, bilo entuzijaste ili profesionalce, sa ciljem da se za osam sati u neformalnom okruženju proizvede što više muzike. Učešće je besplatno, a sve što je potrebno je da se zainteresovani registruju, ponesu slušalice i bilo koji uređaj na kom žele da prave muziku.

Prijave za ovu radionicu su besplatne i nalaze se na ovom linku.

Sve informacije o festivalu i cenama ulaznica su na www.resonate.io


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :