POČEO CINEMA CITY: Više od 5.000 ljudi na otvaranju!

Datum objave:26.06.2016

Pročitano:4396 puta

Datum održavanja: 25.06.2016 - 02.07.2016

Lokacija: Novi Sad

Deveti Cinema City, internacionalni filmski festival, otvoren je sinoć u ispunjenom Limanskom parku i Kineskoj četvrti, pred prepunim salama i otvorenim bioskopima. Otvaranje je obeležiloočekivano veliko interesovanje za film "Sedmica i jedan dan" izraelskog autora Asafa Polonskog, koji je pred novosadsku publiku stigao posle uspeha na filmskom festivalu u Kanu, kao i sjajan nastup grupe Jinx, koji je ispunio Kinesku četvrt. U isto vreme na pet različitih lokacija prikazano je šest filmova, među kojima je i novosadska premijera dokumentarnog ostvarenja "Zid smrti i tako to", Mladena Kovačevića. 

 

Cinema City 2016

Cinema City 2016

 

Prvi festivalski dan Cinema City 2016 ostaće upamćen po projekcijama ispunjenim do poslednjeg mesta na svim festivalskim lokacijama. Posebno interesovanje vladalo je za filmove "Sedmica i jedan dan", ostvarenje koje je osvojilo pažnju i Kanskog festivala, potom dokumentarni film "Zid smrti, i tako" autora Mladena Kovačevića, kao i muzičko ostvarenja o životu legendarnog flamenko gitariste Paka de Lusije. Prvi dan festivala protekao je u znaku kvalitetnog filma, ali i muzike - koncert fenomenalnih Jinxa opravdao je očekivanja brojnih novosadskih fanova, koji su uživali u zaraznom ritmu i melodijama na sjajnom nastupu.

 

Nastup grupe Jinx na Cinema City festivalu
Nastup grupe Jinx na Cinema City festivalu


Nakon zvaničnog otvaranja festivala, na kom su govorili Miloš Ignjatović, direktor festivala, programski direktor - Milan Stojanović, kao i menadžerka projekta i PR festivala, Mina Padežanin, publiku festivala pozdravio je, na Amstel Open Air lokaciji u Limanskom parku, i Žiri mladih, sjajni srednjoškolci novosadskih škola, koji će u narednih sedam festivalskih dana gledati i ocenjivati filmove selekcije Up to 10,000 Bucks.

Večeras publiku očekuje nova festivalska avantura, Posetioci festivala biće u prilici da pogledaju brojna ostvarenja, kao i da uživaju u muzičkom programu Firchie Think Tank Studija. Novi festivalski dan započinje u 18h u Indoor Cinemi, filmom Dejana Vlaisavljevića "PALUBA ISPOD TERAZIJA", u kom se uz pomoć noir toucha prikazuje beogradska umetnička scena ali i svet koji se krije iza nje. Nakon ove projekcije uživaćemo uz "RODITELJE" Kristijana Tafdrupa, koji prikazuje šta se
desi kada jako želite da se vratite u mladost. U okviru Up to 10,000 Bucks čeka nas šest novih i svežih ostvarenja: NOKAUT, ODBROJAVANJE, DEUS EX MACHINA, ODRŽAVANJE RAVNOTEŽE, ŠUMSKI KOMŠILUK, 24H LJUBAV.

 

U skejt parku su rađeni fluorescentni grafiti

Prateći program Cinema City festivala: U skejt parku su rađeni fluorescentni grafiti 

U Limanskom parku na lokaciji Amstel Open Air Cinema, očekuju vas sjajna ostvarenja iz selekcije 360°, "GORI, GORI, GORI" – mračna i emotivna komedija Čanje Baton, u kom jednu od glavnih uloga tumači zvezda višestruko nagrađivane TV serije „Downton Abbey“, Lora Karmajkl, i "ALOJZ" Tobijasa Nole za avanturiste koji žele da prate privatnog detektiva u otkrivanju sveta uz pomoć enigmatičnog glasa žene. SKCNS Fabrika Open Air oživeće u 21h uz legendarnog flamenko muzičara na filmu "PAKO DE LUSIJA: PUTOVANJE", a od 23h će nas uzdrmati zvuci Metalike u filmu "RADIO SNOV". Da li ste znali da čuveni bend u Avganistanu radi na albumu sa novonastalim bendom Kabul Dreams? Pogledajte kako izgleda njihova svakodnevnica u preplitanju kreativnih i trivijalnih momenata.

Firchie Think Tank Studio nam prikazuje "SONITU", avganistansku reperku kroz sukob između tradijcije i životnih ambicija, a u okviru selekcije Planet Rock. Nakon filma, sa početkom u 23h, sledi tradicionalno dobra žurka koja obećava nasmejane jazz, funky, indie dance i deep house ritmove u izboru VKSHN.

U 21h na keju možete pogledati "LIMUNOVO DRVO", film o muzičkoj sceni osamdesetih i prvom bendu legendarnog Milana Mladenovića. SKCNS Brod Teatar u okviru festivala Cinema City prikazuje filmove u saradnji sa Francuskim institutom. Pogledajte odlična ostvarenja kratkog metra: AISSA, LE REPAS DOMINICAL, MOLII, LE PREMIER PAS, SHOPPING sa
početkom u 23h, i saznajte više o životu iz perspektive sjajnih francuskih autora. Dođite i večeras da se zabavimo uz odlične
filmove!
 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :