Barutana klub Beograd

Počeo 14. Evropski festival animiranog filma BALKANIMA

Datum objave:04.10.2017

Pročitano:2440 puta

Datum održavanja: 03.10.2017 - 07.10.2017

Lokacija: Dom kulture Studentski grad

Otvaranjem izložbi u Galerijama DKSG „Animirani dnevnik – GIF animacije" Vuka Palibrka i „Electric Summer Days" Aleksandre Jovanić i projekcijom prvog takmičarskog programa večeras je u Domu kulture „Studentski grad" počela četrnaesta po redu BALKANIMA.

 

Izlozba Electric Summer Days, foto Jovan Nedeljkov

Foto: Jovan Nedeljkov

 

Festival Balkanima je osnovan s ciljem da pruži podršku razvoju srpske scene animiranog filma, kao i da autore sa prostora Balkana uključi u savremene tokove i tendencije ove umetničke forme. Na otvaranju Festivala publici su se obratile zamenica direktora Doma kulture dr Nevena Tomić i umetnička direktorka festivala Iva Ćirić. Umetnička direktorka pozdravila je publiku, predstavila program, zahvalila se na podršci koju je festival dobio ove godine i izrazila želju da Balkanima sledeće godine ima veću i značajniju finansijsku podršku.

Na ovogodišnjoj Balkanimi biće prikazano oko 100 kratkih animiranih filmova, a na zatvaranju festivala u subotu 7. oktobra u 20 časova biće dodeljene nagrade.

 

Balkanima 2017,  Foto Jovan Nedeljkov

Foto: Jovan Nedeljkov

Ove godine Balkanima obeležava 90 godina od rođenja njenog osnivača, Nikole Majdaka (1927 – 2013). Publika je imala prilike da pogleda Majdakov animirani film „Autoportret" kao i film koji je snimljen u Domu kulture za vreme rada Nikole Majdaka na Balkanimi.

Čekamo vas na Festivalu!


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :