Pobednički film ovogodišnjeg Sandensa na IndieBelgrade festivalu u Domu omladine!

Datum objave:02.09.2018

Pročitano:1980 puta

Datum održavanja: 13.09.2018 - 16.09.2018

Lokacija: Beograd

U okviru četvrtog Festivala nezavisnog američkog filma, koji se od 13. do 16. septembra održava u Domu omladine Beograda, pred srpskom publikom premijerno će biti prikazan film „Loše obrazovanje Kameron Post" (The Miseducation of Cameron Post, 2018, 91'). Ova tinejdžerska drama u režiji Desiree Akhavan, koja sa Ceciliom Frugiuele potpisuje i scenario, pobednički je film ovogodišnjeg Sandens festivala i dobitnik Velike nagrade žirija.

 


Naslovnu ulogu tumači mlada zvezda Chloë Grace Moretz („Let me in", „Kick-Ass"), koja je na velikom platnu ostvarila još jednu ulogu za pamćenje. Ovog puta igra seksualno ambivalentnu tinejdžerku uhvaćenu u zagrljaju sa svojom drugaricom, zbog čega biva poslata u crkveni kamp za mlade kojima je "potrebna terapija za promenu seksualnog opredeljenja" .

„Loše obrazovanje Kameron Post" je izuzetan film o konfuziji i bolu koje mladi proživljavaju na takvom mestu i o duhu tinejdž-buntovništva i zajedništva koji su jači od bilo kakvih stega. Pored Chloë Grace Moretz, glavne uloge igraju Sasha Lane, Forrest Goodluck i John Gallagher Jr.

Osim na Sandens festivalu, na kojem je proglašen za najbolji, film je ove godine prikazan i na drugim festivalima: Tribeka, Karlovi Vari, Sijetl, San Francisko, Molodist.

 Ovogodišnje izdanje festivala IndieBelgrade, pod sloganom „Od nezavisnog filma do Oskara", prikazaće 6 premijernih filmova najsvežije produkcije američkog nezavisnog filma, koji će se takmičiti za Grand Prix. U pitanju su ostvarenja koja su društveno angažovana i bave se važnim, često i teškim temama, a do sada su već prikazana na prestižnim svetskim festivalima.

Specijalni gost festival biće ikona nezavisnog filma, dvostruki oskarovac Aleksander Pejn (Alexander Payne). Autor „Stranputica", „Nebraske", Potomaka" i „Sve o Šmitu", primiće nagradu „Indie Icon Award" za životno delo i razgovarati sa radoznalom beogradskom publikom o svom putu od nezavisnog filma do Oskara, u subotu 15. septembra, nakon čega će uslediti specijalna projekcija jednog njegovog filma.

Indie Belgrade organizuju Dom omladine Beograda & Super Films Int. uz podršku Grada Beograda, Minastarstva kulture i informisanja Republike Srbije i Ambasade SAD u Beogradu.

Selektori festivala su Hristina Hadžiharalabus & Radoslav Pavković, a urednik filmskog programa Doma omladine Dragan Nikolić.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :