Klub Barutana Beograd

Plejboj: Majstori dobrog gruva nastupaju prve večeri Mikser festivala 2014!

Datum objave:18.05.2014

Pročitano:4276 puta

Datum održavanja: 03.06.2014

Lokacija: Mikser festival, Beograd

Mikser festival će se ove godine održati od 3. do 8. juna u beogradskoj Savamali i u okviru muzičkog programa okupiti neka od najboljih imena domaće i regionalne scene. Poseban spektakl očekuje ljubitelje domaćeg rok zvuka prve večeri festivala, kada će, nakon duže pauze, nastupiti beogradski bend “Plejboj”. Fanovi ovog kultnog sastava biće u prilici da 3. juna od 22 časa, uživaju u njihovom karakterističnom tvrdom rok zvuku, jakim gitarama i standardno dobrom gruvu. Iste večeri, plejadu dobrog zvuka upotpuniće i Boris Kovač sa svojim sastavom “La Campanella”, grupa “E-Play” i gosti iz Rijeke, ekscentrični i nezaboravni “Let 3”.

Plejboj

Energični i romantični, žestoki, a milozvučni bend “Plejboj”, koji je na sceni prisutan već više od 20 godina, poznat je po izuzetno retkim live nastupima. Nakon duže pauze, ponovo će nastupiti pred beogradskom publikom i to prve večeri Mikser festivala 2014, 3. juna u 22 časa na bini Depo magacina.

„Plejboj“ se proslavio hitovima poput „Grizi metak“, „Znaj“, „Zajedno“, „Superstar“, i od svog osnivanja 1992. godine do danas, ostao je veran tvrđem rok zvuku i jakim gitarama, oštrom saksofonu i izraženom gruvu na bubnju i basu, koji prati podjednako snažan tekst.

Debitantski album, „Sviraj dečko“ izdali su 1994, a zatim su usledili albumi „Overdrive“ (1997) i muzika za film „Do koske“ (1997) i predstavu „Trinidad”. Sa bombardovanjem 1999. godine “Plejboji” su doneli odluku da prestanu sa svirkom, a 2012, na dvadesetogodišnjicu osnivanja, senzacionalno se vraćaju na scenu singlom „Nemam vremena“.

Rok senzaciji iz Beograda će se prve večeri festivala pridružiti još tri sjajna sastava koja obećavaju plejadu dobrog zvuka. Veče će otvoriti nastup svetski poznatig kompozitora, instrumentaliste i multimedijalnog umetnika Borisa Kovača i njegovog sastava “La Campanella” koji će nastupiti na bini Mikser House-a sa početkom u 21 čas. U isto vreme, na bini Depo magacina, publika će imati priliku da uživa u muzici modernog sadržaja, koja sadrži elemente drum and bass, techna, electro, punk, i hard core zvuka koji nam donosi grupa “E-Play”. Kraj prve večeri festivala rezervisan je za provokativni riječki sastav, “Let 3”, koji nastupa u ponoć i obećava standardno ekscentrični i provokativni nastup ukombinovan sa osećajem za bizarno ali i izuzetnim tekstovima i uvek perfektnim izvođačkim nivoom.

Mikser festival ove godine želi da ukaže na vrednost autorske muzike i poziva publiku da kupovinom ulaznica podrži muzičku scenu. Cena će, u skladu sa prirodom Miksera, koji već dugi niz godina nastoji da kulturna i umetnička dešavanja učini dostupna svima, biti simbolična. Paket karata za svih šest dana muzičkog programa festivala možete nabaviti u pretprodaji po ceni od 1000 dinara na svim prodajnim mestima Eventima i u Mikser House-u, dok će pojedinačne karte biti dostupne za vreme festivala, po ceni od 300 dinara za veče.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :