Platforma "Srbija stvara" podržala predstavljanje četiri srpska umetnika na Sajmu umetnosti u Minhenu

Datum objave:18.10.2019

Pročitano:375 puta

GALERIJA X VITAMIN NA INTERNACIONALNOM SAJMU UMETNOSTI U MINHENU

Beogradska galerija X VITAMIN, koja u decembru navršava dve godine od otvaranja, ove jeseni učestvuje na internacionalnom sajmu umetnosti POSITIONS Munich Art Fair koji se održava od 17. do 20. oktobra u Minhenu, u okviru kojeg će predstaviti četiri srpska umetnika – Marinu Marković, Uroša Đurića, Miću Stajčića i Nikolu Markovića.

 


POSITIONS Art Fair održava se tokom godine i u Berlinu (kao partner manifestacije Berlin Art Week), Frankfurtu i Bazelu. Fokus je na promociji najupečatljivijih i najznačajnijih aktuelnih pozicija savremene umetnosti iz celog sveta.

X VITAMIN je jedina galerija ikad sa ovih prostora koja će se premijerno predstaviti na ovogodišnjem izdanju sajma u društvu većeg broja izlagača iz Zapadne Evrope i nekoliko galerija iz drugih delova sveta (Poljska, Izrael...).

X VITAMIN galeriju su osnovali i vode Ksenija Marinković, istoričarka umetnosti i Mića Stajčić, vizuelni umetnik. Galerija zastupa savremene domaće autore srednje i mlađe generacije, među kojima i istaknute umetnike iz regiona. Veliku pažnju poklanja afirmisanju jezika savremene umetnosti i edukaciji publike kao i istraživanju i unapređenju modela tržišta umetnosti kod nas.

Predstavljanje galerije X VITAMIN na sajmu umetnosti u Minhenu, podržala je nacionalna platforma Srbija stvara (Serbia Creates), koja se zalaže za uvođenje strateških mera u cilju razvoja kreativnih i inovativnih industrija, za jačanje kulturne diplomatije i pozicioniranje Srbije kao zemlje kreativnih, inovativnih i originalnih ljudi i ideja.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :