Devet 2020

PIVO ŽEDNIMA: Drugi Festival zanatskog piva na Dorćolu!

Datum objave:30.06.2016

Pročitano:4568 puta

Datum održavanja: 01.07.2016 - 03.07.2016

Lokacija: Dorćol Platz

Nakon uspešnog prvog izdanja, organizatori Regionalnog Festivala Zanatskog Piva odlučili su da i ovo leto u Beogradu započnu uz predstavljanje najkvalitetnijih zanatskih pivara regiona.

 

Regionalni festival zanatskog piva


Pivopija i Miners Pub ponovo su udružili snage i pored dosta organizacionih problema, prouzrokovanih potencijalnim rušenjem Magacina DEPO kao prve planirane festivalske lokacije, te premeštanjem na novu - Dorćol Platz (Dobračina 59b) uspeli su da omoguće održavanje festivala  koji je zakazan za prvi vikend jula, do 1. do 3.


U petak će program startovati u 15 časova i trajaće sve do ponoći, dok će naredna dva festivalska dana imati identično radno vreme - od podneva do ponoći. Ove godine 2. Regionalni Festival Zanatskog Piva ugostiće dvostruko više pivara, iz Srbije, Hrvatske, Slovenije i Austrije. Na 24 štanda predstaviće se najbolje regionalne pivare sa pivskim stilovima koji predstavljaju savremeno pivarstvo koje je u ekspanziji u svetu već nekoliko decenija.


Pored vrhunskog piva, posetioci će moći da probaju i prave delikatese koji se slažu sa filozofijom proizvodnje hrane u "malim turama". Biće tu sve popularnijih burgera, specijalnih sendviča i pasti, ali i tradicionalnih kobasica koje predstavljaju sinonim "pivskog obroka".


 -Pravi festival zanatskog piva ne bi bio to bez dela za edukaciju. Pivska scena koja ima sve više pobornika na planeti obuhvata ljude koji vole da pored popijenog piva nešto i nauče, pa smo se potrudili da tokom druga dva festivalska dana publici predstavimo nekoliko zanimljivih predavanja inspirisanih pivom. Biće tu predavanja o istoriji i tendencijama u razvoju srpskog hmeljarstva, razgovaraćemo sa jednim od poznatijih regionalnih "brewmaster"-a, a i saznaćemo neku od anegdota sa snimanja prvog srpskog dokumentarnog filma o zanatskom pivarstvu "Od zidarca do hedonizma" - poručuju organizatori.


Na kraju prve dve festivalske večeri biće održana i dva koncerta niških bendova kao mala podrška tamošnjoj blues & jazz sceni. U petak će se predstaviti alternativni džez sastav Jayus Jazz, dok će u subotu zabavljati bluz rokeri iz benda Slide Ride.  


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :