Pionner DDJ WeGO 3

Datum objave:28.10.2014

Pročitano:5796 puta

By:V. Jovanović

Ulazak u DJ-ing danas je lakši (i jeftiniji) nego ikad. Ljudi iz Pioneera, lidera u prozvodnji profesionalne DJ opreme, odlučili su da ponude jeftinu opciju svojih inače veoma skupih proizvoda. Da li je ovo napredan i vizionarski poduhvat ili samo potez iz neke vrste očaja (glasine kažu da Pioneer prodaje Pioneer DJ brand, patente i proizvodnju), ostaje da vidimo. U svakom slučaju, WeGO linija nudi opciju da se bar približno osete osnovne funkcije vrhunske DJ opreme koju koriste mnogi ako ne i svi priznati DJ-evi danas.

 


Use it Wisely

WeGO 3 je najjednostavniji Pioneerov kontroler i najjednostaviji iz WeGO serije do sada. Izrađen od plastike, uz metalne točkove, ovaj model opravdava odnos cene i kvaliteta. Veoma malo potenciometara i dugmića omogućuju laku upotrebu i čine WeGO idealnim za početnike. S druge strane, uz manje opcija može se dogoditi da se vrlo brzo “preraste”, jer potrebe za novim trikovima u mixu nisu više zadovoljene. WeGO je kompatibilan sa skoro svim vodećim DJ softverom uključujući Serato, Traktor i Virtual DJ, ali i iTunes. Takođe je moguće koristiti ga sa Algoriddim softverom za mobilne uređaje. Čuveni Pioneerovi DJ efekti nisu uključeni u WeGO, ali postoji dugmad koja je mapirana za upotrebu efekata u softveru tako da nikakva dodatna podešavanja nisu potrebna za ove funkcije. Ono što jeste uključeno su Pioneerove funkcije za loopove i editovanje loopova. Isto važi i za Pioneerove funkcije vezane za sampler, kao i HotCue funkcije. Tempo/pitch šina ima dobar odziv, međutim dužina može biti problem s obzirom na to da svaki kontroler ili player iz malo veće kategorije ima dužu tempo šinu koja omogućava preciznije poklapanje tempa pesama. Najveći problem WeGO 3 definitivno je nedostatak gain potenciometra, tj. određivanja koliko signala ćete pustiti u miksetu. To je, u ovom slučaju, određeno u softveru. Iako ova funkcija u budućnosti zaista može biti iskorenjena, još uvek je rasprostranjena u svakoj DJ mikseti i većini kontrolera danas.

 


Connection

WeGO se napaja preko USB-a i to je jedini izvor energije koji mu je potreban. Čak iako laptop ili mobilni uređaj nije povezan u izvor električne energije, WeGO će biti funkcionalan samo uz pomoć baterije. Jedini master izlaz su RCA (činč) konektori. Prisutna su dva ulaza za slušalice, TRS (jack) i mini TRS. WeGO nema dodatne ulaze za opcione playere, tako da ako nešto otkaže, ne postoji mogućnost da se brzo odreaguje i spreči duga neprijatna tišina. Uzevši u obzir da je WeGO 3 uređaj za početnike i one koji žele da se upoznaju sa DJ-ingom, ovo i nije toliki defekt.

www.pioneerdj.com 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :