Pioneer XDJ 1000

Datum objave:06.12.2014

Pročitano:4768 puta

By:V. Jovanović

CD kao medijum postaje sve manje prisutan u svakodnevnom životu uživalaca muzike, dok je mp3 format skoro apsolutno preuzeo DJ postavke širom sveta. Iako je Pioneer time što je uvrstio gramofon u svoju ponudu pokazao da je prepoznao želju velikog broja DJ-eva da sačuvaju osećaj koji pružaju vinili, teško da se isto može reći za CD. Prepoznavši i to ljudi iz Pioneera odlučili su da u potpunosti izostave CD kao opciju sa novim modelom u svojoj legendarnoj CDJ ediciji. Naravno, CDJ više nije prikladno ime, pa je “c” zamenjeno mnogo “opasnijim” slovom “x”.

 


Use it Wisely

XDJ 1000 donosi sve funkcije koje njegovi prethodnici već poseduju. Napretkom raznih tehnologija (a i zbog toga što je krajnje vreme) uključene su neke nove funkcije, od kojih je ekran osetljiv na dodir sigurno najzapaženija. Ovo pre svega olakšava pretragu, s obzirom na to što sada uz pomoć QWERTY tastature na ekranu možete mnogo lakše da nađete željenu pesmu tipkajući prvih par slova umesto navigacije kroz alfabet, što je umela da bude otežavajuća okolnost ukoliko je pesma koju ste tražili počinjala slovom “u”, na primer. Pored beat sync i loop funkcija, nasleđenih iz CDJ 2000 Nexus edicije, XDJ donosi beat jump i loop move funkcije koje mogu preneti karakteristike već napravljene petlje na sledeći takt pesme. Ova “šetnja” kroz taktove daje mogućnost DJ-evima koji vole uživo da eksperimentišu. Bolja integracija sa Pioneer Rekordbox softverom je definitivno nešto zbog čega konkurencija (Serato, Traktor...) treba da brine, ali ne u potpunosti, sve dok Pioneer drži visoku cenu svojih proizvoda i uz neizostavnu činjenicu da je Rekordbox moguće koristiti samo uz fizičke proizvode tehnološkog DJ giganta.

 


Connection

Pored standardizovanog audio izlaza sa RCA konektorima, XDJ 1000, kao i par njegovih prethodnika, pruža i opciju povezivanja preko mrežnog kabla, koja postaje sve popularnija među korisnicima Pioneerovih uređaja. Povezivanjem dva novija Pioneerova uređaja iz CDJ (i sada XDJ serije), moguće je pretraživati USB drive, mp3 player ili mobilni telefon koji je priključen u jedan od dva međusobno povezana uređaja.

Links

www.pioneerdj.com

 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :