Pioneer DJM-900SRT

Datum objave:03.09.2013

Pročitano:4101 puta

By:Vladimir Jovanović

Overview

Korisnici Serato DV sistema se poprilično raduju što je Pioneer rešio da pored Traktora svoje proizvode stavi na istu talasnu dužinu i sa Serato DJ sistemom. DJM 900SRT poseduje sve karakteristike standardne 900-ke plus par dodataka vezanih za Serato DJ.Use It Wisely

Tih par dodataka nisu ništa drugo do ugrađenog Serato hardvera u mikser. Za razliku od partnerstva sa Traktorom, gde je moguće da uz pomoć jednog USB huba ostavite svoj Traktor hardver kod kuće, uz DJM 900SRT potreban je samo jedan USB kabl. Postoje neke promene u izgledu. CUE dugmići i dugme za efekte su plave boje, mat izrada gornje ploče i stabilniji i čvršći faderi. DJM 900 se smatra standardom u DJ svetu i bilo je pitanje vremena kada će se ovo partnerstvo dogoditi. Iako je Pioneer na svoje proizvode do sada stavljao etiketu “Kompatibilno sa Traktorom”, sa Seratom je to otišlo korak dalje. Pored ugrađenog Serato hardvera, SRT model donosi identične funkcije kao i DJM 900. Četvorokanalni mikser sa ugrađenim efektima (flanger, phaser, delay, reverb...), snimačem za kratke odsečke pesama (loops), četiri dodatna efekta za svaki kanal, nasleđena sa DJM 2000 modela (noise, dubecho, crush, filter i gate/compressor). Pored komunikacije sa Serato DJ softverom, moguća je i komunikacija sa Rekordbox sofverom, DV sistemom koji proizvodi Pioneer i koji se distribuira zajedno sa svakim proizvodom iz Nexus serije.

Connection

Razlika u odnosu na DJM 900 model je što na svakom kanalu možete izabrati phono input, dok DJM 900 ima tu mogućnost samo na dva kanala. S obzirom na to da se Serato ponosi svojim time codom za vinile, ovo je skroz jasno. Kao i na DJM 900, svaki kanal ima po dva para RCA ulaza. Glavni izlaz su i dalje XLR konektori. Postoji i izlaz sa RCA konektorima kao i izlaz za snimanje. Izlaz za monitoring (booth) su TRS konektori. Pored ovoga, ostala su i dva mikrofonska ulaza, jedan na gornjoj ploči i jedan pozadi. Digitalni ulazi za svaki kanal i jedan digitalni izlaz su takođe prisutni, kao i LAN konektor za komunikaciju sa Rekordboxom. Send/Return za korišćenje dodatnih efekata i dalje je deo Pioneerovih modela iz DJM serije.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :