Piknik u Muzeju afričke umetnosti!

Datum objave:22.07.2019

Pročitano:917 puta

Datum održavanja: 28.07.2019

Lokacija: Beograd

Piknik se vraća 28. jula u velikom stilu. Sada osvajamo park ispred Muzeja afričke umetnosti koji je kao stvoren za nas! Beskonačno ogromnih krošnji kao da čekaju da se ispod postave ćebići i da leškarimo zajedno. 


 


Program počinjemo od 12 sati i družimo se sa vama sve do 21h.

Za muzički program zaduženi su Kišobranci, ulaz u Muzej će biti slobodan, a za šankom vas čekaju Burger House, Kabinet Brewery i Zaokret. 

Do the Math pravi muzički uvod i savršenu podlogu za uživanje, dok posle njega DJ pult preuzimaju Igor Jadranin i Andrija Milosevic. Aleksandra iz Sunflower Yoga Beograd će ponovo odraditi dve lagane serije joge.Muzej afričke umetnosti / The Museum of African Art pripremio je i dve edukativno-kreativne radionice za decu:NAPRAVI EGIPATSKE KARTUŠE, od 14 do 15:30h
U starom Egiptu su imena kraljeva, kraljica i drugih istaknutih ljudi bila zapisana hijeroglifskim znakovima u posebnim, uokvirenim poljima – kartušima. Učesnici radionice otkriće hijeroglifske znakove koji odgovaraju slovima njihovog imena i zatim će ih nacrtati i napraviti od papira priveske po uzoru na oblik kartuša. Na radionici će biti prikazani i primeri najpoznatijih likovih dela drevnog kraljevstva na obali Nila koja su sačuvana u piramidama i hramovima, što će poslužiti kao inspiracija deci da nacrtaju omiljene motive na stranicama jedne male piramide.IGRAJMO SENET - DREVNU EGIPATSKU IGRU, od 17 do 18:30h
Senet je jedna od najstarijih društvenih igara na svetu i poreklom je iz drevnog Egipta. Naziv igre označava prelaz i dovodi se u vezu sa putovanjem ka dosezanju besmrtnosti i preprekama koje se na tom putu moraju prevazići. Senet je bio veoma popularna svakodnevna igra među starim Egipćanima i igrala se u mnogobrojnim prilikama. Čest je motiv na primerima staroegipatskog zidnog slikarstva, gde su prikazani članovi porodice koji je igraju, ili pak pojedinac protiv svoje duše ba. Najstariji pronađeni fragmenti tabli i figura datiraju oko 3100. g.p.n.e., a mnogi se čuvaju u muzejima širom sveta.
Učesnici radionice imaće priliku da izrade svoju tablu, pione i nauče pravila ove igre. Zatim će samostalno igrati senet u parovima.
Uzrast: 7+
Ulaz na svaki Piknik je slobodan i ohrabrujemo vas da dođete sa celom porodicom, ljubimcima, loptama, frizbijima i ostalim zezancijama!

Vidimo se u nedelju - ODVEDIMO GRAD U PRIRODU!


vrh strane
Tagovi:
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :