Barutana klub Beograd

Pharrell Williams – In my mind

Datum objave:05.03.2006

Pročitano:3295 puta

By:DJApe


Neobično za odeljak recenzija, reč je o albumu koji u trenutku dok pišem ovaj tekst još uvek nije zvanično u prodaji ali će verovatno uskoro biti. «Čast» da se nađe ovde pre zvaničnog izlaska ovaj album zaslužuje pre svega činjenicom da je solo prvenac Pharrell-a Williams-a, člana producentskog tima Neptunes koji u bitnom smislu određuje pop muziku u poslednjih 10-ak godina. «In my mind» najavljuju dva singla koji su već na način svojstven Neptunes izdanjima zaokupili medijski prostor – «Can I have it like that» u saradnji sa Gwen Stefani i «Angel». Dok je singl «Angel» jedna od prepoznatljivih Pharrell-ovih falset-oda ženi kao takvoj, «Can I have it like that» je ono što nagoveštava da će album «In my mind» biti jedan od važnijih događaja u pop muzici. 
Reč je o pesmi koja, pored toga što kompozicijski dosta podseća na Dr. Dre-ov hit iz 2001. «Next episode», predstavlja pomeranje Neptunes zvuka ka jazz-u. 


Ono što će međutim ovu stvar učniti nezaobilaznom u bilo kakvom budućem ozbiljnom govoru o razvoju pop muzike je to što je Pharrell gostovanje jedne od najvećih pop zvezda današnjice – Gwen Stefani – sveo na vokalni sample! Ne preterujem ako kažem da ovaj «kemp»/blasfemični poduhvat pokazuje pre svega stav koji imaju a zatim i nivo na kojem se trenutno nalaze Neptunes a koji je verovatno nedostižan za sve ostale muzičare i muzikante danas. «Surrounded by idiots» - naziv ekipe u kojoj su se početkom 90-ih Neptunes našli sa još dvoje genija - Missy Elliot i Timbaland-om - u njihovom rodnom Richmond-u, možda najbolje odražava temeljni stav svih pomenutih. 
Ako neko sme da ima takav stav, onda su to oni svi, samim tim i Pharrell, i bez sumnje ostaju «real» (u nekom čudnom smislu tog načela hip hop-a). Budite nestrpljivi!
 
        

vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :