Klub Barutana Beograd

Petrol nastupa pre Animal Collective u SKC-u

Datum objave:17.10.2008

Pročitano:3508 puta

By:Aleksandar Pavlić

U toku je pretprodaja ulaznica za koncert avangardnog njujorškog rok benda Animal Collective koji će se održati 19. oktobra u Velikoj sali beogradskog SKC-a.
 
Grupa Petrol održaće mini koncert u foajeu Velike sale SKC-a, u 21h koji će prethoditi nastupu benda Animal Collective. Debi album Petrola Nezgodno vreme opasni dani je u prodaji od 1. oktobra. U pitanju je drugo izdanje u ediciji Nova srpska scena kojom produkcijska kuća Digimedia, u saradnji sa izdavačkom kućom Odličan Hrčak, želi da predstavi novi talas originalnih domaćih bendova koji su svoju afirmaciju doživeli kroz rubriku Scena, web magazina POPBOKS.
 


Animal Collective su verovatno najvažniji novi njujorški andergraund bend. Na isti način na koji su nekad zapanjili svetsku muzičku javnost dolazeći iz podzemnih klubova Njujorka jedni Velvet Underground, New York Dolls, Suicide, Sonic Youth, The Swans, The Rapture, Yeah Yeah Yeahs - danas to čine Animal Collective.

Radi se o jednom od najzanimljivijih i najzabavnijih bendova današnjice, čije savršeno ukrštanje folk estetike i elektronike duguje ponešto Syd Barretu i prvoj fazi Pink Floyd, ali i ranoj psihodeliji uopšte, mada ne postoji ništa slično u istoriji rokenrola. Povezivanje slatkih vokalnih harmonija koje podsećaju na Beach Boys sa bučnom “noise” estetikom, dovelo ih je do otkrića nečeg što bi mogli nazvati ekstatičnom rok muzikom. Ukoliko je još uvek moguće biti originalan na način koji je deo savremene rok muzike - Animal Collective su ga pronašli.
 
 

Promovišući svoj poslednji CD Strawberry Jam (osmi album po redu od 2000. godine), drugovi po imenu Panda Bear, Avey Tare, Deacon i Geologist, dolaze uvek spremni na neobičan i duhovit šou kakav do sada niste čuli. Okrenuti jedni prema drugima oni na nastupima formiraju krug svirajući na više instrumenata istovremeno - koriste razne gitare, analogne muzičke naprave, ali i najsavremenije mašine za „proizvodnju digitalnih zvukova“.
 
Kao gost Animal Collective, nastupiće Axolotl, odnosno Karl Bauer, mladi muzičar progresivnih shvatanja, koji smelo istažuje neotkrivene sfere između muzike i buke. Uspešno experimentisanje sa psihodeličnim aspektom spoja violine i elektronike dovelo ga je do saradnje sa muzičarima kao što su: Cluster, Animal Collective, Black Dice, Blues Control, Excepter, Boris, Yellow Swans, Neil Campbell, Sunroof!, Magik Markers i mnogi drugi.
 
Za našu publiku ovo je jedna od retkih prilika da vidi grupu na vrhuncu snage, i to jedan od ključnih novih sastava koji značajno doprinose modernim kreativnim tendencijama i menjaju naše shvatanje muzike. Događaj na kome bi morao da bude svako ko drži do svog poznavanja rokenrola, elektronske muzike, psihodelije i sličnih radosti.
 
Svaki kupac kompleta karata za Dis-patch festival, koji se održava 11-20. oktobra dobiće vaučer sa kojim će moći da kupi ulaznicu za Animal Collective na blagajni Studentskog kulturnog centra, po ceni od 800 RSD. Broj kompleta u ovoj specijalnoj ponudi je ograničen.
 
Ulaznice za ovaj koncert iznose u pretprodaji 1.200 dinara, i mogu se kupiti na blagajni SKC -a i svim prodajnim mestima Eventima.

Organizator koncerta je Popboks Koncert, uskoro možete očekivati nastavak sličnih umetnički prodornih gostovanja zapaženih stranih muzičara u našim krajevima.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :