Peti Nektar FreshWave festival na tvrđavi Kastel

Datum objave:03.07.2016

Pročitano:5169 puta

Datum održavanja: 04.08.2016 - 06.08.2016

Lokacija: Tvrđava Kastel, Banjaluka

Banjalučka tvrđava Kastel ugostiće i ove godine jubilarni, peti Nektar FreshWave festival, koji se održava 4., 5. i 6. avgusta. Na tri festivalske bine – glavnoj, Burn Energy i Massive bini, nastupiće pažljivo odabrani di-džejevi i producenti iz celog sveta. 

Nektar FreshWave festival / Foto: Bojan Vasiljević

Nektar FreshWave festival / Foto: Bojan Vasiljević

 

Među hedlajnerima su i Anna, Marshall Jefferson, Fedde Le Grand, Prok & Fitch, kao i Umek i Federico Molinari. Nastupe su do sada potvrdili i John Belk, Calavera & Mania, Peppe, Whyt Noys, Pero FullHouse, Ivan Komlinović, Teo Haruda, FlatFunk, Damir Hofman, Wise D Kobe, Borg, Ana Nikolic, Mili Šefić, Mandarina, Danijel Kević, Beatshakers, Mirko&Meex, Miloš Stankić, Marko Vuković & Bokee, Zwein, Marina Karamarko, Nebs Jack, Joma Maja, Mladen Tomić, Siniša Tamamović.


Lista izvođača koji će ulepšati ovo banjalučko leto se ne završava ovde – još mnogo uzbudljivih iznenađenja očekuje nas u narednom periodu. Organizatori s ponosom najavljuju i bogat dnevni, kao i afterparty program, a novost od ove godine je da će svim posetiocima biti dostupan i veliki i dobro opremljeni kamp.

 

Nektar FreshWave festival / Foto: Bojan Vasiljević

Najbolji banjalučki festival elektronske muzike / Foto: Bojan Vasiljević


Nedavno renovirana tvrđava Kastel, na kojoj se održava Nektar FreshWave festival nalazi se u samom centru Banjaluke, neposredno uz reku Vrbas. Njenu gradnju počeli su Rimljani, obogatili je Turci, kasnije i Austro-Ugari, a Banjalučani su izuzetno ponosni na nju. Danas je Kastel centralno mesto za velike festivale, koncerte, žurke i kulturne manifestacije, a istovremeno mesto za igru, šetnju i odmor.


Baš tu, već petu godinu se održava i Nektar FreshWave festival, koji svakako treba da bude posebno obeležen u kalendaru svakog iskrenog ljubitelja dobre muzike, sjajnih žurki i prirode. Trodnevne ulaznice dostupne su putem servisa kupikartu.ba.

 

Partner FreshWave festivala je i ove godine Banjalučka pivara, a da se radi o prijateljskom i pravom partnerskom odnosu koji postoji dokaz je i kreiranje parterskog imena festivala u Nektar FreshWave Festival 2016. Banjalučka pivara je prepoznala društveno-ekonomski i turistički aspekt festivala i svojim raspoloživim kapacitetima učestvuje u kreiranju i jačanju elektronske scene i festivala koji je u protekloj godini iskoračio u BiH kao neupitno najbolji festival elektronske muzike.


- Veoma smo ponosni na ovu saradnju i sa velikim zadovoljstvom nastavljamo spoj dva banjalučka brenda, Nektar piva sa dugodišnjom tradicijom i kvalitetom sa najvećim festivalom elektronske muzike koji slavi peti rođendan. Želimo da damo doprinos razvoju urbane kulture u lokalnoj zajednici u kojoj živimo što jeste jedno od strateških opredjeljenja društveno odgovornog delovanja naše kompanije - kazala je PR Banjalučke pivare Milka Stanivuković.


Od ove godine podršku festivalu pružila je i kompanija m:tel.

 

- Zbog značaja i kvaliteta ovog festivala kompanija m:tel je odlučila da ga podrži. Smatramo da je FreshWave sjajna prilika za promociju našeg grada, zemlje, ali i festivalske kulture, koju treba da negujemo - kazala je portparolka kompanije m:tel Milica Stojaković.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :