Peti evropski Fejsbuk pesnički festival

Datum objave:25.02.2014

Pročitano:3988 puta

Datum održavanja: 01.03.2014 - 02.03.2014

Lokacija: Novi Sad

Evropski Fejsbuk pesnički festival će peti put biti održan 1. i 2. marta na Novosadskom sajmu, u okviru 20. međunarodnog Salona knjiga, u organizaciji Banatskog kulturnog centra i Novosadskog sajma.

 

Festival okuplja pesnike koji svoje stvaralaštvo predstavljaju na Fejsbuku sa ciljem da virtuelnu pesničku komunikaciju pretvori u stvarnu njihovim okupljanjem na Novosadskom sajmu.

 Za učešće na ovom Festivalu i za konkurs za Nagradu prijavio se 421 pesnik iz 19 zemalja sveta (Australija, Austrija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Crna Gora, Velika Britanija, Hrvatska, Italija, Kanada, Japan, Makedonija, Nemačka, Rumunija, Rusija, SAD, Slovenija, Srbija, Švedska, Švajcarska).

 

Oko 140 učesnika je potvrdilo svoj lični dolazak na Festival, dok će ostali pesnici učestvovati postavljanjem svoje pesme na zidu fejsbuk stranice Festivala koja glasi: Evropski fejsbuk pesnički festival.

 

Prvostepeni žiri 5. Evropskog fejsbuk pesničkog festivala, koji čine pobednici prethodna četiri festivala, doneo je odluku o odabiru 41 autora u uži izbor za Nagradu. Drugostepeni žiri na čelu sa Simonom Grabovcem doneće odluku o dobitniku Nagrade koja je objavljivanje samostalne zbirke pesama, dok će pesme 41 pesnika biti objavljene u posebnoj zajedničkoj knjizi.

Dobitnik nagrade biće proglašen na kraju Festivala.

Pesme svih prijavljenih učesnika biće objavljene u zajedničkom elektronskom zborniku radova u izdanju BKC-a.

EVROPSKI FEJSBUK PESNIČKI FESTIVAL pokazuje da je poezija univerzalna tvorevina ljudskog duha koja ne priznaje granice i barijere između pesnika, nacija, država i jezika.

 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :