Petar Cvetković i Battric&MIVU u klubu KPTM

Datum objave:28.02.2017

Pročitano:5277 puta

Datum održavanja: 04.03.2017

By:Sanja Jakšić

Lokacija: KPTM

U okviru serijala Dreams Are Not Inside ovog puta u klubu KPTM 4. marta od četiri sata ujutru gostovaće Battric&MIVU i Petar Cvetković koji će vam se predstaviti kroz nova izdanja njihovih etiketa.

 

Petar Cvetković i Battric&MIVU u klubu KPTM

 

Popularni duo Battric&MIVU dobro je poznat beogradskoj publici jer se već pokazao kao dobitna kombinacija za ozbiljno putovanje kroz groovy minimal i tech house.


Petar Cvetković jedan je od pionira domaće elektronske muzike, DJ i producent koji više od 20 godina dominira beogradskom klupskom scenom. Etikete sa kojima sarađuje su Wiggle, Is This, Little Helpers, Moral fiber, Acilectro, Evasive… Njegove trake sada se mogu naći na više različitih chartova poznatih DJ-eva Michel De Hey, Carl Craig, Joris Voorn, ReUP, Robert Pearson, Nathan Coles i drugi…Stalni član Happy People organizacije i rado viđen izvođač mnogih popularnih gradskih klubova. Do sad je radio sa mnogim stranim DJ-evima koji su gostovali u Srbiji (Nathan Coles, Eddie Richards, Gideon Jackson, Oxia, Terry Francis, Terry Lee Brown, The Timewriter, Alex Niggemann..

 

 


Battric & MIVU, rođeni u Prištini sada su nastanjeni u Beogradu. Vlasnici su Verbreiten Records etikete. Rođeni u muzičkoj porodici gde je konstantno odzvanjao zvuk gitare Batrić i Milić odrastaju slušajući varijetete alternativne muzike, razvijajući postepeno osećaj za kvalitetnom muzikom. Kako je vreme prolazilo, prolazile su i životne faze u kojima je stariji od braće postao bubnjar u hard core bendu a mlađi slusao hip hop, konstantno razvijajući osećaj za bitom, za činelom, za bas linijom, za gruvom. Tako je sve i počelo, formirali su duo poznat kao Battric & MIVU. Još od prvih nastupa njihovi setovi bivaju sastavljeni od primesa minimalističnog zvuka, uvek težeći da zvuk bude što više underground, istovremeno praveći odličnu atmosferu, uvek voljni da rade mnogočasovne b2b setove. Deo su elektronske scene vec 10 godina gde bivaju bukirani na velikim festivalima u jugoistocnoj Evropi kao i na Exitu gde su imali performans i na najvećoj od bina – Dance Areni sa imenima kao što su Dubfire, Martin Butrich, Davide Squillace… Iza sebe imaju preko 30 elektronskih izdanja, 4 potpisana vinyl izdanja i mnoštvo remixa.. Među etiketama možemo pomenuti Baile Musik, Metroline Limited, Inwave, Fantastic Friends, Monday Morning, Act Natural Records…

 

Više o ovom događaju možete pročitati na Facebook eventu.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :