Pendulum @ brod Kolos - Codex 12th birthday Subota, 26. novembar

Datum objave:18.11.2011

Pročitano:3370 puta

Ove subote, 26. novembra, na splavu Kolos očekuje nas još jedan nastup popularnog sastava PENDULUM, a sve to povodom 12. rođendana popularne beogradske organizacije Codex.
 


Krajem 1995. godine nakon koncerta benda "The Prodigy" u hali Pionir nastaje pomama za elektronskom muzikom u Beogradu. Većina ovdašnjih DJ-eva svoje prve korake vezuje za tu godinu i taj dogadjaj. Takav je slučaj i sa DJ-evima Djordje "toxic_." Malisanovic i Ranko "phase_." Maric koji svoje prve kontakte sa drum and bass-om vezuju za tu godinu. 1999 godine nakon par meseci od kako su se upoznali dolaze na ideju da pokrenu zajednički projekat pod nazivom CODEX. Danas iza sebe imaju 12 godina vrhunskih žurki, delili su binu sa najvećim imenima svetske drum and bass scene, brojna izdanja obezbedila su im mesto medju legendama beogradske underground scene. Energija sa njihovih žurki je odavno prevazila granice zemlje iz koje potiču pa beleže i brojna gostovanja po Evropi i Americi. Upravo ih je ta energija spojila sa PENDULUM-om koji će uveličati proslavu 12. rodjendana CODEX-a na splavu "Kolos".

Pored njih nastupa i DJ Rahmanee, takodje dobro poznat našoj publici, a MC Wikluh Sky je zadužen za celovečerno zagrevanje atmosfere.
 
Delić atmosfere sa jedne od CODEX žurki možete videti na:
www.youtube.com/watch?v=DxfrwbV1pMI
 
 
Počela je i prodaja karata. Prodajna mesta su: Bilet centar, Eventim i blagajna Doma omladine. Cena karte je 1100 dinara.

Delimo 5x2 karte za najbrze posetioce koji posalju mail na ovu adresu !
 
PENDULUM
Poznati australijsko-engleski sastav PENDULUM su 2002. godine u Pertu (Australija) osnovali Rob Svajr (Rob Swire) i Garet Mekgrilen (Gareth McGrillen), tadašnji članovi lokalnog rok benda "Xygen".

Sa svojim prijateljem Polom Hardingom (Paul Harding) odlaze na žurku na kojoj ih oduševi numera "Messiah" dram end bejs sastava "Konflict". Nakon toga odlučuju da zajedno započnu projekat PENDULUM i 2003. godine izdaju prvi singl "Vault", kasnije proglašen najboljim singlom te godine.Zatim objavljuju niz sjajnih numera poput "Spiral", "Back to you" i "Still grey" i dobijaju ponudu od DJ Fresh-a, (Bad Company) i Adama F-a da potpišu ugovor sa elitnom izdavačkom kućom iz Londona "Breakbeat Kaos".

Sele se u London gde objavljuju singl "Another Planet" koji zauzima prvo mesto britanske top liste "UK Dance Chart". Prvi album "Hold Your Colour", a ujedno i najprodavaniji dram end bejs album svih vremena sa 225000 kopija prodatih samo u Velikoj Britaniji, izdaju 2005. godine. Godinu dana kasnije prvi put gostuju u Beogradu u klubu "Plastic".

Sa singlom "Propane nightmares" sa drugog albuma "In Silico" iz 2008. godine zauzimaju deveto mesto na britanskoj top listi singlova "UK Singles Chart". Album je prodat u preko 350000 primeraka, a nastupi po Britaniji i Severnoj Americi raspordati.

2010. godine izdaju treći studijski album "Immersion". Hit "Watercolour" premijerno je pušten na Bi-Bi-Sijevom Radiju 1, 8. marta i zauzima četvrto mesto top liste "UK Dance Chart".

vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :