PDP Local: Konferencija kreativnih medija ovog vikenda u Novom Sadu

Datum objave:20.10.2016

Pročitano:4173 puta

Datum održavanja: 22.10.2016 - 23.10.2016

By:Đorđe Bukinac

Lokacija: Novi Sad

Ovogodišnje izdanje PDP konferencije, pod novim konceptom i imenom - PDP Local, biće održano 22. i 23. oktobra u prostorijama kluba Fabrika u Kineskoj četvrti u Novom Sadu. Konferencija će se sastojati iz dve panel diskusije, četiri paralelne izložbe, kao i specijalnog dela tokom kojeg će svi zainteresovani imati priliku da budu uključeni u kreativni proces izrade radova odabranih umetnika. 

 

PDP

 

Ova konferencija predstavlja jedinstven i sveobuhvatan dvodnevni događaj posvećen lokalnoj sceni Novog Sada u oblasti kreativnih medija. Sama ideja događaja zasnovana je na promociji i podizanju svesti šire javnosti o važnosti negovanja lokalne kreativne scene, kao i postizanju i održavanju autentičnosti iste.

 

- Iz navedenih razloga, ove godine smo pozvali odabrane lokalne autore da kroz temu: “Novi Sad – sad” daju svoje trenutno viđenje grada Novog Sada i njegovih elemenata koji ga čine posebnim. Šta je to što predstavlja ovaj grad, šta je to što je važno, kuda ide i kako diše u savremenim okolnostima potražićemo u grafikama novosadskih umetnika. Svi posetioci moći će da kupe u okviru Local Market-a radove u raznim formama poput postera, majica i cegera. Program počinje u 17h, a ulaz je besplatan za sve posetioce - kažu organizatori. 


Panel diskusije osmišljene su tako da odgovore na važna pitanja sa kojima se danas susreću autori, ali i šira javnost koja je direktno i indirektno pod uticajem kreativnih medija. Prva diskusija biće realizovana pod temom: “Kako naplatiti autorski rad”, dok će se druga više pozabaviti ulogom dizajna u modernom društvu, pod nazivom: ’’Zašto je važno ulagati u dizajn“.


PDP je konferencija kreativnih medija koja se već devet godina održava u Novom Sadu. Konferencija okuplja dizajnere, fotografe i druge vizuelne stvaraoce sa ciljem da putem predavanja, radionica i izložbi edukuje publiku u oblastima kreativnih medija, kao i da putem konkursa promoviše rad studenata i mladih autora. Za razliku od prethodnih godina, PDP Local predstavlja novu formu projekta i svojevrsni uvod za internacionalnu PDP konferenciju, koja će se održati 2017. i o kojoj će biti više reči na samom događaju.


Više informacija, kao i satnicu konferencije, možete pronaći ovde.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :