Parobrod: Najveći živi Pop & Jazz pijanisti savremene domaće scene!

Datum objave:19.02.2016

Pročitano:5413 puta

Datum održavanja: 15.03.2016

By:Maja Cvetković

Lokacija: UK Parobrod, Beograd

U intimni građanskog salona zgrade Prvog Dunavskog parobrodarskog društva, tamo gde su se već na isti način oprobali Hadžimanov trio, Koyot, Kristali, DLM, Veliki Prezir, Svi na pod i Damir Imamović, uvodimo institut malog ekskluzivnog Kolarca gde će od 15. marta‬, jednom mesečno utorkom nastupiti najveći živi pop i džez pijanisti savremene domaće scene.

 

Parobrod: Najveći živi Pop & Jazz pijanisti savremene domaće scene!

Čast premijere pripada Korneliju Kovaču sa instrumentalnim repertoarom od Korni grupe preko Aprila u Beogradu, do španskih godina. Koncept je zasnovan na nesebičnoj podršci gostiju-prijatelja. Na Batu se logično nadovezuje Aleksandar Saša Lokner, verovatno najveći RnR sint/piano virtuoz istorije YU roka (uz Lazu Ristovskog i Margitu Stefanović). U maju će nastupiti Ivan Aleksijević – Pančevac, dugogodišnji aktuelni pijanista Big benda Radio Televizije Srbije, napokon u junu, Aleksandar Sedlar, umetnik koji je mnogo više od pijaniste.

U 2015. na jednom od najboljih koncertnih klavira naše prestonice, nastupili su Vasil Hadžimanov, Matija Dedić i Branka Parlić, nagovestivši time muzički pravac koji će ovog proleća Parobrod promovisati.

Do prvog koncerta ostalo je tek nešto manje od mesec dana, a naglašavamo da je kapacitet koncerta ograničen na sto sedećih mesta.

Kompilacija koja će biti audio i video zabeležena i snimljena, biće svojevrsno kolo Srpske (muzičke) kulture, kao trajno nasleđe i dokument ko su bili najznačajniji pijanisti i šta je predstavljao njihov omiljeni repertoar.

Parobrod je jedna od pet najznačajnijih referentnih tačaka savremene pop kulture u Beogradu. Kulturni centar, je u svom drugom životu, za pet godina svakodnevnog rada pokrio vizuelni program, film, pozorište, muziku, POP KULTURU sa preko 1500 programa i događaja i preko 150.000 posetilaca.

 

www.eplaymusic.com


vrh strane
Tagovi:
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :