Paralel vision 2018: Treće izdanje Festivala muzičkog filma

Datum objave:22.10.2018

Pročitano:1926 puta

Datum održavanja: 31.10.2018 - 04.11.2018

Lokacija: Beograd

Paralelne vizije (Paralel Vision) III / sreda, 31. oktobar - nedelja, 4. novembar / Art Bioskop Kolarac

Treće izdanje filmskog festivala koji spaja dve najpopularnije umetnosti - film i muziku, odvijaće se tokom pet dana i upoznaće domaću publiku sa deset naslova svetske produkcije, dokumentarnih i igranih, koji za temu ili lajt lotiv imaju muziku.

 Ove godine selekcija obuhvata šest dokumentarnih i pet igranih filmova, a teme se protežu od Glastonberi festivala, preko igrane biografije Džimija Hendriksa, zatim svedočanstava o škotskoj punk sceni (Big Gold Dream), te ženskom R'n'R bendu L7.
S druge strane, tu su i višestruko nagrađivani umetnički filmovi poput The Song of Sway Lake (Pesma o Svej jezeru), kao i britanska verzija Groznice subotnje večeri, o zaljubljenicima u ples, Northern Soul. Za široku (fudbalsku) populaciju stiže istorijat o nastanku čuvene pesme navijača Luverpula You'll Never Walk Alone, dok ljubitelje vesterna očekuje crno humorni "road movie" Buckshot (Sačma).


Svakako bi trebalo pogledati novi dokumentarac o Bitlsima (Made on Merseyside) koji će i zatvoriti festival, a tu je i zanimljivo svedočanstvo o preplitanju politike i pop kulture /soul, blues, R'n'R/ kroz modernu istoriju Amerike (Monochrome).

Projekcije će se odvijati svakog dana od 18.30 i od 20.30 časova.
Karte su već u prodaji, na blagajni Kolarčeve zadužbine, po ceni od 250 dinara.

Festival Muzičkog Filma zajednički organizuju distributerska kuća Visionary Thinking i Paralel-Beogradski Festival Subkulture.

Program festivala po danima i sadržaj filmova

Fb event strana


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :