PARAF! ‒ „ZAČETNICI PANKA” U BEOGRADU

Datum objave:27.12.2019

Pročitano:2061 puta

Datum održavanja: 14.12.2019

By:Simona Kanjevac

Lokacija: Beograd

Dovoljno je reći PARAF, a o legendama ne mora mnogo da se priča. One same sebe oživljavaju, dišu i pulsiraju!

 

Paraf

Foto: Simona Kanjevac

 

 

Kultni riječki bend, na kome su generacije panka odrasle, održao je svoj koncert u Amerikani u Domu omladine u Beogradu, u subotu 14.12.2019. godine.
Publika je pošizela pred njihovim valom energije, što je još jedan od razloga pomahnitalih komentara i utisaka koji su se širili i širili po blogovima, portalima i društvenim mrežama.
Videli smo ponovo istoriju! Videli smo njih!

 

Paraf

Foto: Simona Kanjevac

 

 

Zvezdu iz prvog reda mase, devojku koja je uskočila u scenu još pri samom početku, a koja je svoj status najluđeg fana zadržala uzdignuta na ogradi do kraja koncerta (hah! kao da je ograda predstavila uopšte neku prepreku!) pitali smo:
Šta za tebe znači ovaj koncert i koliko PARAF već dugo slušaš?
‒ Slušam ih već 15‒20 godina. Zadnji put sam ih gledala u Rijeci pre 10 godina. Bili su jako značajni u mom detinjstvu i zato sam želela i večeras da ih slušam.
A kako si se osećala večeras?
‒ A večeras je bilo baš strava, s obzirom da sam ih gledala pre 10 godina.
Šta te posebno iznenadilo na ovom koncertu?.
‒ Njihove stvari su sjajne i zato sam oduševljena. I prosto sam želela da ih čujem ponovo, posle toliko godina.

 

Paraf

Foto: Simona Kanjevac

 

 

Bile su tu mnoge poznate face iz bendova Srbije, Hrvatske i regiona, uglavnom „unučići” PARAFA. Među njima, našli su se mnogobrojni obožavaoci, ljubitelji i prijatelji koje bend, reklo bi se, ima na svim stranama ovih prostora. Jednog fana. koji je sa celom ekipom došao da čoporativno podrži svoje starije kolege i prijatelje, a koji je jedan od onih što je izašao sa potpisanim pločama, koncertnim kartama i majicama, upitali smo:
Koje stvari ti je posebno drago što su se čule večeras?
‒ „Ružan san”, „Želim biti vojnik” i „Željko” su posebno ostavile utisak na mene, ali sve što su večeras svirali je bilo odlično! Čak su svirali i pesmu „Zastave” koju obožavam i za vreme koje sam se potpuno naježio.
Kako se osećaš posle svega?
- Oduševili su me jer su svirali pesmu „Kišni Razdraganci”, koja je pesma Termita. Počeli su cert tako što su pustili u pozadini „Zlatno Doba”, a Vim Cola je recitovala njen deo uz tu pesmu. Nakon „Zlatnog Doba” je koncert otvorio Valter, pesmom „Na tragu”, i to mi je bilo baš do jaja. Svirali su i „Hit Temu” i „Perspektivu”, a te pesme baš volim. Naravno, i „Narodnu Pesmu”, što se i očekivalo.
Šta misliš da je moglo još da se nađe na večerašnjoj song listi?
- Jedino mi je žao što nisu svirali „Crkve” i „Divlju misao”.

 

Foto: Simona Kanjevac

 

Koncert je završen doturanjem od strane publike, preko (one!) ograde, različitih predmeta muzičarima. Ploče, majice, CD-ovi i karte, bili su dopunjeni jedinstvenim PARAFOM, ostavljenim sa zadovoljstvom od strane sjajnih članova benda. Uškljocane fotografije i emocije činiće nov sadržaj koji verujem da će svako od nas uneti u poglavlje ličnog dnevnika pod nazivom ovog riječkog benda, u epizodu njegovog koncerta u Beogradu 2019. godine.


vrh strane
Tagovi:
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :