PARAF, OBOJENI PROGRAM I ARTAN LILI VELIKIM BEOGRADSKIM KONCERTOM OBELEŽAVAJU 40 GODINA NOVOG TALASA

Datum objave:21.02.2020

Pročitano:1788 puta

Datum održavanja: 21.03.2020

Lokacija: Beograd

Jedni ga smatraju istorijom, koja se vremenom pretvorila u bajku;
drugi trenutkom koji je rokenrol na našim prostorima konačno svrstao u kulturu;
treći ga smatraju najzdravijim pokretom otpora, koji prkosi jednoumlju...

Koje god mišljenje uzeli kao definiciju, sigurno je da je Novi talas najuticajniji i najdugovečniji kulturni pokret rođen u ovom delu Evrope. Kada je i zvanično početkom osamdesetih godina prošlog veka postao neizostavni deo kulturnoumetničkog i uličnog života, Novi talas je postao nezaustavljiv.

 

Foto: Promo

Već četiri decenije je prošlo otkako je Novi talas zagospodario bivšim jugoslovenskim prostorima, a i danas ima još uvek neispričanih priča, neotpevanih i neodsviranih novovalnih melodija... Zato će i muzički deo programa manifestacije Kontakt, koja se održava od 18. do 21. marta u Beogradu, biti u znaku 40 godina Novog talasa.

U Beogradskom klubu Drugstore 21. marta nastupiće upravo pioniri talasa koji je promenio tok muzičkog stvaralaštva na našim prostorima: riječki PARAF i novosadski OBOJENI PROGRAM, kao i predstavnici mlađe generacije na čije je stvaralaštvo Novi talas izuzetno uticao - grupa ARTAN LILI.

Ulaznice za proslavu 40 godina Novog talasa u beogradskom Drugstore-u dostupne su na Tickets.rs, GigsTix prodajnim mestima, u kafeu Šikarica (Skadarska 22) i posredstvom DD Tickets prodajne mreže, i to:

Promotivni kontigent: 1.000 dinara
Redovna cena: 1.200 dinara
Na veče koncerta: 1.400 dinara


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :