Devet 2020

Par saveta za Tehno žurke i dobar provod do ranog jutra

Datum objave:30.01.2020

Pročitano:375 puta

By:Redakcija

Reputacija srpske prestonice kao grada u kojem možete očekivati najbolji noćni provod i dalje je veoma snažna i čini se da iz godine u godinu, Beograd iznova opravdava svoj status metropole u kojoj se prave najluđe žurke, sedam dana u nedelji.


Širom klubova, barova i kafana može se čuti različita muzička mešavina - od tehna i house-a, preko rock-a i turbo folka, pa sve do džeza. I za svakoga ima po nešto. Međutim, svi koji žele da iskuse pravi, nezaboravni provod do ranog jutra trebalo bi da odu na tehno žurke. 

 

Šta podrazumeva dobar provod na tehno žurkama?

 

Svakako, to nije provod za svakoga, ali kada jednom otkrijete taj zanos, skakanje, emotivno pražnjenje i celovečernju euforiju, shvatićete da je baš to ono što vam je oduvek trebalo. Generalno za ovakve žurke važe razne predrasude, od prekomernog opijanja, raskalašnog ponašanja, pa sve do korišćenja supstanci.


Međutim, to nije pravilo i ne mora tako da bude!


Zato, ukoliko ne želite da vas snimci sa nadzornih kamera proganjaju dan posle žurke i da se pitate šta mi je ovo trebalo, onda vam savetujemo da ispratite neke naše savete za što bolji provod na tehno žurki, a da pritom ne završite na stubu srama.


Stoga, ukoliko volite tehno muziku i želite da posećujete takve žurke, a ipak nećete da se odreknete određene vrste komfora ili prosto zahtevate minimum higijene, onda je ovo pravi vodič za vas - od pripreme za žurku, preko samog dešavanja, do efikasnog oporavka dan kasnije.

 

#1 Kako se pripremiti za odlazak na tehno žurku

 

Pre svega, ono što je najvažnije jeste da se dobro najedete. Ukoliko ste ikada pre bili na jednoj tehno žurki, onda znate da vam predstoji maratonsko igranje i skakanje do rane zore, stoga morate imati dovoljno energije da sve to ispratite i jutro dočekate na obe noge.


Vodite računa da pojedete dobro izbalansiran obrok pun proteina koji će vas držati nekoliko sati, ako ne i celu noć. Potrudite se da obrok bude neposredno pre izlaska iz kuće, kako biste bili siti i spremni za unos alkohola, ako odlučite da pijete. Posebno izbegavajte masnu hranu, jer se od nje nećete osećati dobro.

 

Adekvatna obuća i odeća za partijanje

 

Najbolje je da obujete patike ili bilo koju drugu obuću za koju znate da vam je udobna i da nećete osećati neugodnost nakon nekoliko sati stajanja i igranja. Imajte u vidu da ćete plesati do zore, jer ipak je to cilj odlaska na bilo koju žurku. Zbog toga je veoma važno da budete u udobnoj obući, a posebno ako je žurka na otvorenom.


Kada je u pitanju odabir autfita, tehno žurke su drugačije od ostalih mesta, gde ljudi uglavnom idu da se pokazuju i budu viđeni, ovde nije bitno šta oblačite jer su muzika, tehno izvođači i dobar provod u prvom planu. Zato je najpraktičniji savet da budete u crnom. Crno nikada ne izlazi iz mode i uvek ćete se adekvatno uklopiti.


Šta još poneti na tehno žurku?


U skladu sa tim na koje mesto idete i da li je u pitanju neki dobro sređen klub, kakvih zaista ima na pretek u Beogradu, ili je reč o nekom alternativnom mestu, zavisiće i šta vam je sve potrebno od “dodatne opreme”.


Zato vam savetujemo da uz sebe uvek imate papirne i vlažne maramice, a ne škodi da ponesete i jedan par naočara za sunce. Koliko god to suludo delovalo, nakon višesatnog izlaganja veštačkom svetlu, laserima i drugim vizuelnim efektima, po kojima su ove žurke poznate, vaše oči će vam biti i više nego zahvalne.


Jedna veoma praktična stvar jesu slušalice koje prigušuju buku, odnosno umanjuju jačinu muzike za oko 20 decibela, a pritom ne utiču na sam kvalitet zvuka. Ovo je posebno preporučljivo osobama koje su stalni posetioci festivala i ovakvih tipova žurki, jer može doći do oštećenja sluha.

 

#2 Kako se ponašati na samoj žurci?


Važno je da budete stalno hidrirani, stoga obavezno pijte dosta vode. Plesanje, a posebno ako je u kombinaciji sa alkoholom, vas može dovesti do dehidracije, te je zbog toga savet da na svakih sat vremena popijete minimum čašu vode. Povremeno sedite i odmorite, čak iako svi igraju i zabavljaju se slobodno sedite i odmorite ukoliko ne možete da pratite tempo i ne razmišljajte šta drugi misle o tome.


S obzirom na to da tehno žurke i festivali obično dugo traju, vreme brzo prolazi i dok ste trepnuli može vam se desiti da satima niste jeli. Ukoliko vidite štand sa hranom ili grickalicama obavezno pojedite nešto kako biste se okrepili. I naravno, budite u dobrom društvu i sa proverenom ekipom. Osim što je u društvu dosta zabavnije, svakako je i sigurnije.

 

#3 Saveti za dan nakon žurke

 

Najbolji savet koji možemo da vam damo za jutro nakon odlične tehno žurke, jeste da se odmorite koliko god uspete. Spavajte kad god možete i koliko god možete jer je vašem telu preko potrebno okrepljenje.


Takođe je važno da se hranite zdravo i da izbegavate namirnice koje mogu dodatno da pogoršaju vaše stanje. Ovo posebno važi ako ste mamurni, stoga je najbolje da tokom celog dana unosite samo zdrave namirnice, kao što su riba, ali i voće i povrće.

 

Dobar provod i tehno žurke su takoreći sinonimi, pa nema sumnje da će vam iskustvo na ovakvim žurkama biti još bolje ukoliko primenite neki od naših saveta. Uživajte u dobrom provodu i najboljim žurkama u gradu. 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :