Pachamama stage: Oaza mira na EXIT-u

Datum objave:14.07.2017

Pročitano:4038 puta

By:Anđela Stošić

Šta je prvo šta pomislite kada vam neko kaže EXIT? Da li je to muzika, provod, ljubav, društvo, đuskanje… neka ostane tajna. Ali ono što sigurno ne biste pomislili je MEDITACIJA.

Pachamama stage / Foto: Anika Petrović

Pachamama stage / Foto: Anika Petrović

Ove godine je otvoren novi Pachamama stage. Sam naziv znači Majka zemlja, pa je i stejdž odisao ljubavlju i zahvalnošću prema prirodi i Univerzumu. Uklopio se potpuno u koncept ovogodišnjeg festivala i svi koji su nastupali su širili ljubav. Imali ste priliku da uživate u zvučnoj kupki, opuštajućim vibracijama tibetanskih gongova i hand pana, i iskonskim šamanskim i afričkim ritmovima.

 

Pachamama stage / Foto: www.exit.org

Foto: www.exit.org


Pachamam stage je bio pravi mali raj i kutak za odmor i opuštanje od uzavrele atmosfere festivala. Veoma su bili zanimljivi posetioci programa, pogotovo oni koji su u prolazu odlučili da ostanu. Mogu slobodno reći da ih je “Pachamama” privukla i opčinila svojom atmosferom punom ljubavi. Program stejdža ja napravio pravi balans na festivalu i dao ljudima mogućnost da uživaju u zvucima instrumenata koji su vrlo retki na našem područiju. Okupili su se performeri sa više kontinenata kako bi zajedno učestvovali u najbitnijem zadatku - širenju dobre energije i pozitive.

Pachamama stage / Foto: Ksenija Lea Ronai

Foto: Ksenija Lea Ronai

Iako je publika mogla da se odmara na lazy bag-ovima i ćilimima, bilo je takvih nastupa kada niste nikoga mogli da vidite da sedi. Kirtan koji je izveden na 2. danu festivala je podigao svu publiku na noge. Publika je već posle druge pesme počela da peva i igra zajedno sa izvođačima i stvorio se bubble ispunjen srećom i ljubavlju. Neverovatno je bilo videti preko 60 ljudi kako pevaju vedske mantre i igraju zajedno sa swamijem.

Pachamama stage je novo osveženje koje je koncept EXIT-a podigao na novi nivo i zaokružio ovogodišnju poruku festivala LJUBAVI. Nadam se da ste uživali! Vidimo se na SEA DANCE-u.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :