Barutana klub Beograd

Ove subote u klub Feedback stiže gost iz Bruklina (USA) – DJ Amir

Datum objave:13.03.2018

Pročitano:1880 puta

Datum održavanja: 17.03.2018

Lokacija: Niš

Amir Abdullah je deo Hip Hop istorije kao digger semplova, istoričar muzike, kustos kompilacija i DJ koji je već prepoznat koliko i neki od njegovih junaka iz detinjstva. Jedan od retkih veterana Hip Hop-a koji je istovremeno umetnik i producent, Amir Abdullah nastavlja da izlaže i proslavlja naizgled neiscrpni muzički katalog namenjen diggerima semplova, plesačima, muzičarima i avanturističkim ljubiteljima muzike.

 


Amirova ljubav prema jazz-u datira iz detinjstva, stekao ju je kroz veliku kolekciju svog oca koja, koji sada čini dobar deo njegove zavidne biblioteke vinila. 2016. Amir startuje sa svojom prvom samostalnom kompilacijom za BBE, DJ Amir Presents: Buena Musica I Cultura, vatrena mešavina Salse iz Njujorka izvučena iz njegove bogate zbirke izgubljenih lokalnih hitova, pa čak i nekih neobjavljenih Latinskih džemova iz legendarnog kataloga Strata Records.


Džez muzika nastavlja da vodi Amirov život kroz sopstvenu izdavačku kuću, 180-Proof (osnovana 2011. godine), koja poseduje ekskluzivna prava za objavljivanje uticajnog kataloga Strata Records i neobjavljenih sesija. Iako je najpoznatiji kao selektor i kompajler izbornih melodija, Amirova ekspertiza se proteže i na poslovnu stranu muzičke industrije. Počevši od 1996. godine kao zaposlenik Fat Beats-a na početnom nivou, upoznao je potpredsednika pre nego što je prešao na A & R za Rapster /! K7, a zatim upravljao prodajom za ABB Records i vodio izdavačku kuću Vak Poetics od 2007-2010. Njegova iskustvo koje je stekao kroz Strata Records dovelo ga je do online izložbe za muzej Scion IQ sa intervjuima sa uticajnim Detroit jazz ikonama, koprodukcije izložbe iz Strata u Lilu (Francuska) sa radom Leni Sinclaira, proizvodi "Strata u miksu" za Tourcoing (Francuska) Jazz Festival, kao i saradnja sa Carhartt Work In Progress. . Amirov razvoj u svetu Hip Hop-a učinio ga je idealnim domaćinom za Adidas Original Vinil Svap događaj, kao i za nastup pre Cut Chemist, Q-Tip i Gilles Petersona za njegovu uticajnu radio emisiju, kao i nastup na otvaranju Gillesovog Worldwide festivala.


Amir živi da deli svoju strast i znanje o opskurnoj i potcenjenoj muzici bilo da je iza gramofona ili pulta za predavanje. Kao i džez muzičari koji ga i dalje inspirišu, Amir Abdullah nastavlja da predstavlja avanturističku muziku na novim i uzbudljivim mestima, oslanjajući se na zaboravljene umetnike i zvuke, inspirišući buduće muzičare i ljubitelje muzike širom sveta.


Podršku našem gostu pružiće, kako dolikuje, naš domaćin DJ Funky Junkie

Ulaznice u pretprodaj: Vintage Shop 

Prvih 50 po ceni od 300, ostale 400
Cena na ulazu: 500


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :