Outside the Lines: OTVARANJE IZLOŽBE ŠEST SAVREMENIH UMETNICA

Datum objave:23.10.2017

Pročitano:1576 puta

Datum održavanja: 27.10.2017 - 24.11.2017

Lokacija: Galerija New Moment, Beograd

Otvranje izložbe: Petak 27. oktobar u 21h u galeriji New Moment

 

Outside the Lines / Contemporary Artwork Selection Vol.1 je prva u nizu predviđenih izložbi i predstavlja zvanični početak saradnje Logic Art Space-a i galerije New Moment.

Koncept izložbe je zasnovan na selekciji radova koji su različiti po sadržaju i mediju, ali ono što ih povezuje jeste princip istraživanja granica estetske i univerzalne prirode umnog i fizičkog prostora. Osnovno mesto dešavanja jeste “prostor izvan linija“, a on se kod svakog umetnika očitava na drugačiji način. Bilo da je to osetljivi trenutak preispitivanja sopstvenog identiteta, preispitivanje beskrompromisnog prihvatanja savremenih uslovljenosti ili pak put ka novom odredištu, simbolična vrednost linije kao granice je nešto što ne treba samo preći, preskočiti, probiti, već je učiniti irelavantnom i nevidljivom.

Ivona Pleskonja slika ljude koji su u stanju duboke koncentracije, fokusirani na ostvarenje svog zadatka, spremni da “pređu granicu” kako bi postigli željene rezultate. Pomeranjem granica, oni nam otvaraju nove svetove, zadržavajući pažnju na posebnom momentu jedinstva tela, uma i duha. Ivona Pleskonja će ovom prilikom izložiti sliku velikog formata koji najavljuje novu seriju koju će Logic Art Space premijerno predstaviti u galeriji New Moment tokom sledeće sezone.

 

Ivona Pleskonja, Akrobata

Ivona Pleskonja, Akrobata

Simonida Rajčević
se u seriji radova pod nazivom Čudni talasi (Strange Waves) bavi doživljajem otuđenosti i njen rad se može čitati kao materijalna refleksija unutrašnjeg sveta ranjive jedinke koja stupa u odnos sa realnošću. Apstraktnim okruženjem, autorka nas stavlja u poziciju “izvan granica/realnosti”, a fenomen otuđenosti za nju predstavlja odsustvo zajedničkih vrednosti i nizak stepen integracije.

 

Simonida Rajčević, Čudni talasi

Simonida Rajčević, Čudni talasi

Radovi Daniele Fulgosi iz serije Hodočašća (Pilgrimage) funkcionišu kao spontani linearni dijagrami koji ilustruju složen protok vremena i sadrže više referenci preuzetih iz kolektivne i individualne memorije, stoga ih možemo tumačiti i kao i neku vrstu retrospektivnog dnevnika.

Rad Lidije Delić, konceptualno i strukturalno, počiva na intermedijumskom istraživanju povezanosti i odnosa između sopstvenih unutrašnjih procesa i prostora koji nas okružuje. Umetnica smatra da svet oko nas možemo razumeti jedino kao gustu mrežu nedovršenih procesa, u kojoj su očigledno stabilne stvari samo odraz stabilnosti njihovih slika. Ona teži da otvori prolaz koji bi posetioca izveo iz jednog nivoa realnosti u drugi, iz fizičkog u čulni prostor, iz kolektivnog stanja u individualni fizički doživljaj.

 

Lidija Delic, Seascape

Lidija Delic, Seascape


Ljiljana Šunjevarić
, na radovima iz ciklusa Seobe i Plaže, po principu aproprijacije i umetanja velikih grupa ljudskih tela u nejasnom kretanju u pejzaž, predstavlja egzistencijalni patos trenutka u kome se, na granici između mora i kopna, događa trenutak promene na putu ka novoj zemlji za život, gde su ljudi, predeli, kao i smer i odredište njihovog kretanja su neprepoznatljivi.

 

Ljiljana Šunjevarić, Seobe

Ljiljana Šunjevarić, Seobe

Posetioci će imati prilike da vide i crteže Marine Marković, koji su nastali posebno za priliku izložbe. Crtež je polazište svih Marininih radova, a fokus je na temama koje se tiču fenomena potrošnje, konzumerizma i postmodernog društva, odnosno sponama između zadovoljstva i bola.

Radovi su selektovani od strane Lazara Sakana, vlasnika galerije New Moment i Nataše Radojević, osnivača Logic Art Space-a, internacionalne organizacije sa sedištem u Italiji, koja radi na poljima promocije i produkcije savremene vizuelne umetnosti.

 

Izložba će trajati do četvrtka 23. novembra.


vrh strane
Tagovi:
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :