Otvoreni konkursi 9. PDP konferencije kreativnih medija

Datum objave:28.08.2017

Pročitano:2901 puta

Lokacija: Studentski kulturni centar Fabrika

PDP Conference 2017 te poziva da se prijaviš na internacionalne konkurse iz dizajna plakata i fotografije i sa svojim radovima učestvuješ na ovogodišnjoj izložbi.

Deveta po redu PDP konferencija
biće posvećena pitanjima šta je to što je “As It Should Be” u oblastima kreativnih medija. Organizator raspisuje konkurse za radove koji će biti izloženi na konferenciji i objavljeni u Zborniku radova.

Konkursi su otvoreni do 15. septembra, a raspisani su u dve kategorije: dizajn plakata i fotografija.

 

PDP Conference 2017


Design As It Should Be

Konkurs za izložbu plakata
 na temu “Design As It Should Be” traži odgovore na pitanje šta (danas) predstavlja dobar dizajn. Kažu da je dobar dizajn empatičan. Kažu da usrećuje i pomaže. Kažu da priča priču. Da podstiče i ohrabruje. Da iznenađuje, zasmejava, postavlja pitanja, podstiče razmišljanje. PDP konferencija te poziva da učestvuješ na konkursu i kroz oblik, tipografiju, boju ili kombinaciju više izražajnih sredstava, odgovoriš na pitanje - Šta je za tebe dobar dizajn?

Više informacija o konkursu, pogledaj ovde .
Svoje radove, kao i sva pitanja možeš poslati na pdp.plakat@gmail.com


Capture THE Moment: As It Should Be


Foto konkurs na temu “Capture THE Moment: As It Should Be” otvoren je za sve profesionalne ili amaterske fotografe. Kroz pojedinačne fotografije ili serije fotografija želimo da vidimo koji su to mali, ali neprocenjivi trenuci koji te pokreću kao pojedinca? Šta ti izvuče dan i zbog čega voliš da si ti baš ti i da si tu baš gde jesi. U tom trenutku. Jednom. Ali neponovljivom. Trenutak u kom je sve baš kako treba. Tegla neotvorenog čokoladnog krema. Tvoja baka kako pravi palačinke. Nešto što voli da ti se sklupča u krilo i dremne tu. Ma sve i da te dotakne zeleno svetlo na semaforu, u gluvo doba noći - uhvati trenutak, pošalji nam fotografiju semafora i ispričaj nam tvoju i njegovu priču. Priču o sreći.

Više informacija o konkursu, pogledaj ovde 
Svoje fotografije, kao i sva pitanja možeš poslati na pdp.fotografija@gmail.com


O PDP Konferenciji

Od 19. do 22. oktobra 2017. godine biće održana deveta po redu PDP konferencija kreativnih medija, u prostoru Studentskog kulturnog centra Fabrika. Tema konferencije “As It Should Be” će govoriti o tome da baviti se vizuelnom komunikacijom znači preuzeti odgovornost za kreiranje, podsticanje i menjanje kolektivnog mišljenja. Snažan alat je u rukama vizuelnih stvaraoca, stoga temom As It Should Be podstičemo razmišljanje - da li i na koji način umetnikov rad olakšava ili ulepšava čovekovu stvarnost? Kroz predavanja i radionice učićemo šta je stvarno važno u procesu kreiranja koncepta, kao i kako kroz flert forme i funkcije postići estetski i upotrebni maksimum. Takođe, tema As It Should Be će dati odgovor na pitanje na koji način kreativne industrije mogu da utiču na regeneraciju društva i poboljšanje života ljudi na ličnom i kolektivnom nivou.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :