Otvorena izložba ''Talisman'' Bojane Ristevski u Maloj galeriji ULUPUDS-a

Datum objave:20.04.2018

Pročitano:795 puta

Lokacija: Beograd

U Maloj galeriji ULUPUDS-a, otvorena druga po redu samostalna izložba umetnice Bojane Ristevski, koju je nazvala ''Talisman''


Na svojoj drugoj samostalnoj izložbi, umetnica je predstavila svojevrsni nastavak istraživanja forme, koji nam je u ovoj galeriji po prvi put prikazala pre nepune dve godine. U formalnom oblikovanju, crtež je i dalje osnova iz koje nastaju svi radovi u drugim tehnikama, a arhetipski simboli koje dolaze iz podsvesti i riznice kolektivno nesvesnog predstavljaju nepresušni izvor inspiracije u njenom radu.

 


Ruke, keramičke skulpture, koje su na prošloj izložbi bile tema, ovog puta zauzele su drugačije mesto u prostoru, u vidu samostalnih entiteta, koji mogu da prihvate i daju oslonac i drugim umetničkim kreacijama kao što je nakit. Naime, Ristevski širi svoje polje interesovanja i na ovu, u umetničkom svetu često diskriminisanu i potcenjenu oblast, koja joj daje priliku da kroz minuciozan i diskretan potez uz pomoć tehnike porcelan srebra stvori kontratežu radovima u keramici.

 


Talisman po verovanju donosi sreću onome ko ga nosi. Slagali se mi sa time ili ne, umetnost Bojane Ristevski nas neosporno vraća suštini i jednostavnosti, a kroz svoju pročišćenu, bazičnu formu odmara nas i štiti od sveta pretrpanog viškom značenja. - istoričarka umetnosti Senka Latinović


Izložba će biti otvorena do 25.aprila 2018.

 


Bojana Ristevski rođena je u Beogradu 1985. godine. Diplomirala je na Fakultetu primenjenih umetnosti 2009. na Odseku za keramiku. Učestvovala je na mnogim izložbama i projektima u Srbiji i inostranstvu. Članica je ULUPUDS-a i udruženja „Blatobran“. Živi i radi u Ljubljani.


vrh strane
Tagovi:
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :