Otvoren konkurs za jubilarno deseto izdanje Femiksete

Datum objave:03.02.2022

Pročitano:1172 puta

Lokacija: Beograd

Početak godine rezervisan je za otkrivanje nove muzike! Tim povodom, Femix kolektiv otvara konkurs za jubilarno deseto izdanje muzičke kompilacije Femikseta. Konkurs će biti otvoren do 3. marta.

Prošlogodišnje izdanje Femiksete 9 zabeležilo je rekordan broj prijava od kada se kompilacija objavljuje. Nakon velikog uspeha i promocije poslednje kompilacije na radio i TV stanicama, kolektiv Femix otvara poziv za učešće na jubilarnom desetom izdanju kompilacije FEMIKSETA.


Foto: Femix promo

Femikseta je godišnja kompilacija pesama kompozitorki, kantautorki i bendova sa ženskim autorskim učešćem. Ovo izdanje je jedinstven projekat na domaćoj, ali i regionalnoj muzičkoj sceni i to je nešto što karakteriše njenu posebnost.

Kompilacija nije žanrosvki organičena, tako je poziv otvoren za kompozicije svih muzičkih žanrova. Sva prethodna izdanja možete poslušati na Bandcamp stranici.

Do sada su se na izdanju Femiksete našle kompozicije muzičarki i bendova koji su nakon toga ostvarili vrlo uspešnu karijeru: Artan Lili, Ana Ćurčin, Sajsi MS, Lollobrigida, Sana Garić i mnogi drugi.


Foto: Femix promo

Ovogodišnji selektorski tim činiće Ana Radonjić (Zoe Kida), Ana Ćurčin, Marija M. Karan (medijska i muzička konsultantkinja) i Katarina Mitić Minić (kolektiv Femix). Selektorski tim će na osnovu svog iskustva i znanja imati zadatak da izabere najbolje numere koje će se naći na novom izdanju.

Vizuelni indentitet izdanja poveren je vizuelnoj umetnici Andrijani Vešović aka Zombijani. Za dizajn zvuka ove godine biće zadužena Katarina Kolar, tonska realizatorka angažovana na Radio Beogradu 202.

Kao i svih prethodnih godina, učešće na ovogodišnjoj Femikseti ne podrazumeva samo objavljivanje pesme na kompilaciji, već dodatnu medijsku i radijsku promociju svih učesnica i učesnika, učešće na promociji izdanja, edukativna predavanja o muzičkom biznisu za sve učesnice i učesnike, kao i podršku za dalji potencijalni rad sa domaćim izdavačkim i medijskim kućama.

 

Autorka vizuala: Andrijana Vešović (Zombijana)

Kriterijume za učešče na kompilaciji kao i način prijave svi zainteresovani mogu pronaći na sajtu Femix kolektiva


Ovogodišnje izdanje Femiksete realizuje se uz podršku fonda Mama Cash.


vrh strane
Tagovi:
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :