Otvoren konkurs za Femixetu 9

Datum objave:18.01.2021

Pročitano:1590 puta

Datum održavanja: 15.01.2021 - 05.02.2021

By:Simona Kanjevac

Lokacija: Beograd

FEMIX je objavio konkurs za ovogodišnju kompilaciju ženske autorske muzike ‒ Femiksetu 9! Poziv je upućen svim bendovima i muzičarkama iz Srbije koji žele da učestvuju na ovogodišnjem izdanju, a rok za slanje radova je 5. februar 2020. godine.

Femikseta je godišnja kompilacija pesama kompozitorki, kantautorki i bendova sa ženskim autorskim učešćem. Budući da predstavlja isključivo kantautorke i/ili bendove u kojima je prisutno žensko autorstvo na nivou teksta i/ili muzike, ona je jedinstven projekat na domaćoj aktivističkoj i muzičkoj sceni. Prethodna izdanja ove kompilacije možete poslušati na Bandcamp stranici Femixete.

Učešće na ovogodišnjoj Femikseti ne podrazumeva samo objavljivanje pesme na kompilaciji, već dodatnu medijsku i radijsku promociju svih učesnica i učesnika, učešće na ovogodišnjem Femix Festu, edukativna predavanja o muzičkom biznisu za sve učesnice i učesnike, kao i podršku za dalji potencijalni rad sa domaćim izdavačkim kućama.

Ana Janković (Stray Dogg), Ana-Marija Cupin i Milena Milutinović (Repetitor) i Katarina Mitić (Femix) čine selektorski tim, koji je ovog puta zamenio jednu selektorku kompilacije. Ovaj selektorski tim imaće zadatak da od pesama koje budu učestvovale na konkursu odabere najbolje i Femiksetu 9 učini jedinstvenom.

Novo izdanje Femiksete će i ove godine biti deo Music Freedom Day-a, koji se obeležava 3. marta. Freemuse, nezavisna internacionalna organizacija koja zagovara slobodu umetničkog izražavanja, pokrenula je Music Freedom Day kao globalnu proslavu ljudskog prava na muzičko izražavanje.

Rok za slanje pesama za ovogodišnje izdanje Femiksete je 5. februar. Detaljnije o načinu konkurisanja pročitajte na sajtu FEMIX .

 

(Izvor: Femix.info)


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :