Barutana klub Beograd

Otvaranje „next y(o)u“ paviljona u Muzeju Jugoslavije

Datum objave:14.05.2021

Pročitano:404 puta

Datum održavanja: 15.05.2021

Lokacija: Beograd

Pozivamo vas na otvaranje „next y(o)u" paviljona u Muzeju Jugoslavije u subotu 15. maja u 16 časova, kada će kolektiv „Karkatag" predstaviti svoje radove nastale u sklopu projekta „next y(o)u/novi revizionizam". Tada će ujedno biti otvoren i treći, poslednji, segment projekta, interaktivni rad „HowTo Dance 2 Next You", koji po svojoj formi podseća na plesne tutorijale, a sastoji se od više videa, koji će sukcesivno biti predstavljani tokom narednih meseci. Posetoci će moći da uz originalnu muziku i koreografiju uvežbavaju korake na tzv. densioke poligonu, namenski osmišljenom za prostor Muzeja.


Projekat „next y(o)u/novi revizionizam" je nastao kao direktna reakcija na aktuelnu postavku Muzeja i deo je prakse zajedničkog promišljanja jugoslovenskog nasleđa s akterima lokalne umetničke scene koju Muzej kontinuirano afirmiše. Sva tri rada koja ga čine tematski se oslanjaju na proslave Dana mladosti, održavane svakog 25. maja u socijalističkoj Jugoslaviji od 1957. do 1987. godine, a koje su se, nakon višemesečnih štafetnih trčanja, završavale masovnim sletom na stadionu JNA u okviru kojeg su izvođene složene koreografije i priređivana ceremonijalna predaja štafete Titu.

Ovim događajem Muzej Jugoslavije pridružuje se Evropskoj noći muzeja.

Publika će moći da se sretne sa članovima kolektiva „Karkatag" i tokom trajanja manifestacije „Muzeji za 10" (12–16. maj), svakog dana od 12 do 14 časova.

Ulaz u Muzej Jugoslavije je besplatan za individualne posete od 12. do 16. maja, a radno vreme je od 10 do 18 časova (osim 15. maja, kada će Muzej raditi od 12 do 22 časa).

 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :