Otvaranje izložbe "Zamrznuti tonovi" 28. septembra u Novom Sadu

Datum objave:25.09.2017

Pročitano:1559 puta

Datum održavanja: 28.09.2017

Lokacija: Novi Sad

Autorska izložba fotografija „Zamrznuti tonovi" Marka Ristića biće otvorena u četvrtak 28. septembra u Kulturnom Centru Novog Sada sa početkom u 20 časova. Izožba će se desiti u okviru festivala Novi Sad Open Art 2017 koji promovišzu e umetnike do 35 godina i približava savemenu umetnost građanima kroz interaktivne sadržaje.

Na izložbi će biti prikazane fotografije sa svih koncerata koje su nastale tokom prethodnih devet godina – od Goblina, čiji je oficijalni fotograf, preko koncerata lokalnih bendova, do veličina poput The Podigy, Slayer, The Killers i Marilyn Manson.

Marko Ristić je jedan od aktivnijih koncertnih fotografa koji je poznat po tome što radi kao oficijalni fotograf bendova Goblini i Ritam Nereda, i kao oficijalni fotograf Exit Festivala i još nekoliko regionalnih festivala, kao i glavni i odgovorni urednik magazina Hardwired, nekadađnjeg Nocturne magazina.

 Izložba "Zamrznuti tonovi" je specifična po tome što je otvori ekskluzivni nastup nekog domaćeg benda koji do sada nije viđen, pa će i ovoga puta biti tako, stim što autor insistira na tome da to ostane iznenađenje kojim će obradovati sve koji dođu na otvaranje izložbe. Sigurno je da će to biti neki od vodećih sastava u regionu.

 

The Prodigy, foto Marko Ristic

"Dok posmatram fotografije Marka Ristića, stičem utisak da koristeći dvodimenzionalan medij on ustvari uspeva da nam dočara treću dimenziju i da nas uvede u taj čaroban svet rock and roll-a gde mi, kao puki posmatrači, ustvari postajemo aktivni svedoci tog događaja koji samo što ne uspevamo i da "omirišemo". Njegove fotografije su nepredvidljive i pune onih lepih iznenađenja, ne samo kada smo pasivni posmatrači istih, nego kada smo i sami meta njegovog objektiva. Prateći Markov razvoj poslednjih par godina, nestrpljiv sam da vidim u kojem pravcu će dalje ići i šta to lepo možemo očekivati od njega u budućnosti" rekao je Golub, frontmen benda Goblini o Markovim fotografijama.

Izložba „Zamrznuti tonovi" će biti otvorena do 8. oktobra i svi koji su zainteresovani će moći da je vide u Tribini mladih, na drugom spratu Kulturnog Centra Novog Sada.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :