Barutana klub Beograd

Otvaranje izložbe "(RE)searching wasted times" Tijane Trailović

Datum objave:17.06.2019

Pročitano:2009 puta

Datum održavanja: 17.06.2019 - 24.06.2019

Lokacija: Beograd

U ponedeljak, 17. juna, u galeriji Artlab Kolarac biće otvorena izložba, tačnije višemedijska prostorna instalacija (Re)searching wasted times, Tijane Trailović koja za temu ima prepispitivanje vremena.

 

 

(Re)searching wasted times je višemedijska prostorna instalacija koja je deo istoimene doktorske disertacije koja istražuje percepcije unutrašnjih vremenskih tokova vezanih za fazu inkubacije pojedinačnih ideja i njihove među-povezanosti sa sobstvom, odnosno realnim vremenom i prostorom...

„Vreme koje smo sa uživanjem potrošili, nikada nije izgubljeno“.
Često možemo čuti ovu izjavu koja se pripisuje Džonu Lenonu. Ali šta je sa onim, neuporedivo dužim i češćim minutima koje tako rado zaboravljamo, u kojima najčešće ne uživamo: čekanjima, površnim razgovorima, izbegavanjima istih, ćutanjima i strahovima, beskrajnim unutrašnjim analizama, auto – kritikama, manipulacijama, kontemplacijama, destrukcijama...?

Šta se dešava sa izgubljenim časovima?
Dok čekamo u redu, sekunde postanu desetostruko, ili stostruko duže nego što su bile pre nego što smo stali u taj red, a sa druge strane, ako nam je nešto strano i zanimljivo, ili interaktivno, ono “leti”.

Čekaonički, granični prostori, birokratija, administrativni procesi su mesta koja povezujemo sa sporim, zaludnim, neizbežnim protokom vremena. Poput nekog čistilišta, u čekaonici pojedinac ostaje prepušten nekoj višoj sili koja će mu pomoći ili ga sprečiti da savlada protokole i procedure iznova ga vraćajući na početak (reda). U trenucima čekanja, mi postajemo svesni vlastitog „roka trajanja“.

A koga zapravo čekamo dok čekamo da ta neka nesaglediva ideja razjasni i osvetli samu sebe?

 

Izložba je otvorena do 24. juna.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :