Otvaranje izložbe Mlada i zelena izložba kolaža 23. mart KC Baraka

Datum objave:22.03.2018

Pročitano:893 puta

Datum održavanja: 23.03.2018

Lokacija: Beograd

Mlada i zelena izložba kolaža je prvi jasan vid saradnje dva mlada umetnika, Petra Aleksića i Aleksandra Obućine. Njihovo dugogodišnje prijateljstvo i medjusobna interakcija dovela je nesvesno do celine koja će biti predstavljena publici dvadeset i trećeg Marta u Kulturnom centru Baraka. Uzimajući u obzir da ova dva mlada umetnika deluju u istoj sferi ali na potpuno drugačiji način, njihov spoj je neobičan i samim tim otvaranje ove izložbe očekuje se raširenih ruku. Iako baveći se različitim temama, uspevaju da medjusobnim dobacivanjem pitanjima i odgovorima prenesu nešto njih samih u svoj rad, upotpunjavajući doživljaj koristeći istu tehniku kolaža!

 

Foto: Una Laurenčić

Aleksićevi kolaži bave se širim pitanjima našeg društva, njegovoj praksi, nelogičnostima i absurdima sa kojim se gotovo svakodnevno srećemo, kombinujući sa dozu neprimernog humora i absurda. Radovi Aleksandra Obućine bave se pitanjima intime. Nerealnim provokativnim prikazima i kreiranju scena koje se kroz humor gotovo podsmevaju ne spomenjivoj realnosti.
Ideja je u prikazivanju sveta kroz četiri mlada oka, negde potpuno van konteksta i pomalo neprimernih odgovora, pokušavajući da odgonetnu na pitanja koja postaju prezatrpana svakodnevnicom koja sa sobom donosi sve svoje terete.

Program će biti potpun uz dodatne sadržaje.Izložba će dvadeset i trećeg biti otvorena u 20h, poeziju Petra Aleksića čitaće Nemanja Ćirić od 21h i za kraj od 22h nastupiće bend Sv. Pseta koga čine članovi Aleksandar Obućina i Nemanja Ćirić.

Ovo je: 
Ovo smo mi, ti, pa i oni 
Problemi nas i njih 
Na koje je besmisleno odgovoriti 
Stoga udarac mora biti jak. 
Šamar društvenom ukusu! vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :