Otvaranje izložbe „Međuprostor“

Datum objave:11.11.2019

Pročitano:1897 puta

Datum održavanja: 12.11.2019 - 30.11.2019

Lokacija: Novi Sad

U utorak, 12. novembra 2019. od 18.00 sati u našoj Centralnoj galeriji biće otvorena izložba „Međuprostor" Milene Putnik, Ane Piljić Mitrović, Mire Odić i Nevene Popović. Na otvaranju izložbe će govoriti Danijela Halda koja je uoči izložbe razgovarala sa umetnicama i postavila im nekoliko pitanja.

 U stalnoj egzistencijalnoj nužnosti umetnik je primoran da traži i pronalazi međuprostore za iskazivanje svojih umetničkih težnji. Gradeći tako mrežu međuprostora, od ličnog do univerzalnog, umetnik stvara finu strukturu uzajamno povezanih međuprostora u kojima zajedno sa drugima stvara novo iskustvo i zajednički međuprostor kao vrednost za sebe.

Vođene idejom međuprostora postavkom u Centralnoj galeriji Šok zadruge, svaka umetnica u različitom mediju i prepoznatljivoj poetici, stižu do tačke susreta i deljenja mnoštva uzajamnih i univerzalnih vrednosti sa drugima kroz kretanje, igru, istraživanje, fleksibilnost, razmenu, deljenje, prepoznavanje i susret. U razgovoru objavljenom na sajtu galerije, otkrivaju nam kako su došle do ideje zajedničkog predstavljanja ali i svaka ponaosob pojašnjava svoju umetničku poziciju.

Ceo razgovor pročitajte ovde.

 

Izložbu „Međuprostor" možete pogledati do 30. novembra u Centralnoj galeriji Šok zadruge u okviru radnog vremena od utorka do subote (od 14.00 do 18.00 časova), kao i van radnog vremena ako nas kontaktirate na broj telefona 061 279 44 32.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :