Otvaranje izložbe „Iz utrobe”, Simona Dolinga

Datum objave:18.03.2019

Pročitano:1777 puta

Datum održavanja: 19.03.2019 - 09.04.2019

U utorak, 19. marta od 19.00 časova u Centralnoj galeriji Šok zadruge biće otvorena izložba Simone Dolinge pod nazivom „Iz utrobe‟.

 

Autorka za radove koje će ovom prilikom izložiti kaže:

„Slike su nastale iz želje da se razvije intuitivno poimanje stvari, da se priguši suvišno analitično razmišljanje, tzv. overthinking. Da se prečiste neka osećanja/frustracije i da im se dozvoli da budu ispoljeni na ovakav neki konstruktivan način.

Ideal su slike koje izlaze iz podsvesnog skladišta pamćenja u stanju pred san i spontano se nadovezuju (hipnagogija). Neki su radovi nastali beleženjem ovih slika, a drugi kao kolaži, sa istim ciljem, da spoj određenih stvari sugeriše neku ličnu simboliku.

 Moj pristup je dakle takav da ne razmišljam o motivima, već ako dovoljno puta iskrsnu ih prihvatam i tražim da se iskombinuju na neki način ili čekam da se ukažu tako da mi imaju smisla, a tačno značenje dalje ne razmatram previše. Iznošenje ovih motiva je proces otkrivanja nekih ličnih aspekata i vrednosti: ženskost, teskoba, tenzija između introvertnosti i otvorenosti, nova saznanja, kretnja, mesec, životinje i biljke; priroda kao nešto što nas sve sadrži i ostaje posle nas, sveobuhvatna i najviša instanca.

Zaključujem da me privlače slike otvorenih predela, organske mase, životinje, neke boje koje ređe viđam, manifestacija onog nečeg neposrednog što dolazi iz prirode ili iz sopstvene unutrašnjosti, a što mi nedostaje u svakodnevici. Otud i taj naziv, Iz utrobe, kao neki prevod fraza visceral, gut feeling i sl… i kao najkraći način da se opiše onaj osećaj unutrašnje čežnje+stremljenja.‟

Simona Dolinga je grafički dizajner i ilustrator (Master of Arts Nacionalni Univerzitet Umetnosti u Bukureštu, Fakultet Likovnih Umetnosti, sekcija primenjena grafika).

Radi u Radio Televiziji Vojvodine, kao član Kreativne grafike, na poziciji grafičkog dizajnera. Polje rada: broadcast design, ilustracija, print design. Vizuelni identiteti za brojne TV i radijske programe, izložbe, štampane materijale i druge projekte.

Član je UPIDIV-a, sekcija grafički dizajn. Grupne izložbe u Bukureštu, Novom Sadu i Istanbulu, samostalna izložba u Novom Sadu, galerija G spot, 2015.
 

Izložbu „Iz utrobe‟ Simone Dolinge možete pogledati do 9. aprila (od utorka do petka od 12-18 časova).


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :