Otvaranje izložbe INDUSTRIJA SREĆE

Datum objave:03.03.2020

Pročitano:2467 puta

Datum održavanja: 05.03.2020

Lokacija: Beograd

U četvrtak, 05. marta u 20:00 časova, u prostoru BW Experience (galerija Progres), Knez Mihailova 27, umetnička inicijativa Kvart BW u saradnji sa Galerijom ŠTAB, zajedničkom izložbom slika Tare Rodić i Radeta Tepavčevića, započinje prolećnu izlagačku sezonu.

Izložba će biti otvorena za posetioce do 16. 03. 2020. godine. Radno vreme galerije je svakog dana od 12 do 21h, sem nedelje, kada je radno vreme od 12 do 18h..

 


Tara Rodić - Mesec je sleteo


Tara Rodić će se beogradskoj publici predstaviti slikama iz ciklusa „Sa one strane zla i industrije sreće", koje nastaju kao potreba umetnice da se ličnim jezikom pozabavi duhovnim stanjem našeg društva. Tara se u određenom broju radova bavi pritiskom kao lajt motivom svakodnevice koji nastaje iz ljudske potrebe za prilagođavanjem. Suočen sa surovom borbom za egzistenciju, čovek je smešten u kontekst izrazito smanjene empatije. Slika kao sredstvo komunikacije treba da osvesti čoveka i približi mu svet u kome živi. Umetnica svojim delovanjem uzdiže empatiju i razumevanje čoveka današnjice.


Rade Tepavčević - Tattoo

Rade Tepavčević je mladi novosadski slikar koji na apsurde savremenog društva iskrivljenog sistema vrednosti odgovara veštom igrom simbola u satiričnom prikazu odnosa ljudi prema životinjama. Pored učešća na brojnim samostalnim i grupnim izložbama, dobitnik je nekoliko nagrada u oblasti primenjenih umetnosti. Privučen estetikom street art-a, umetnik često menja platno ceradom, gde izbor materijala i slikarskog izraza oslikava punk bunt kojim se kritikuje društvo današnjice. Slike na kojima umetnik životinjama daje osobine čoveka formu oglasa koriste u cilju uspostavljanja lakše komunikacije, gde su upotrebljeni tekstovi kratki i jasni, često inspirisani narodskim uzrečicama. Svojim delom, naizgled pojednostavljenim i duhovitim, umetnik se dotiče ozbiljnih tema vezanih za sociološke fenomene, uz isticanje nasilja kao jednog od najvećih problema današnjice.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :