OTROS AIRES PONOVO U BEOGRADU! - Belgrade Tango Encuentro 2012 17-23. april

Datum objave:09.03.2012

Pročitano:4350 puta

Argentinski elektro-tango sastav Otros Aires vraća se u Beograd. Bend je prošle godine održao dva koncerta u Studentskom kulturnom centru, u kome će ponovo nastupati 22. i 23. aprila, u okviru trećeg međunarodnog festivala Belgrade Tango Encuentro (BTE).
 
Možda najenergičniji elektro-tango bend današnjice promenio je bandoneonistu i najavio osveženje u pristupu muzičkoj produkciji svojih numera, a brojne obožavaoce u Srbiji obradovaće premijernim izvođenjem novih pesama.


 
Otros Aires je svetsku reputaciju izgradio jedinstvenim kombinovanjem modernih žanrova i sekvenci evergreen tango hitova, a njihove pesme nezaobilazne su na svim elektro-tango kompilacijama. „Naša misija je da svojom muzikom što veći broj ljudi zavedemo duhom tanga i od njega napravimo popularnu kulturu. Zato je elektro stil oruđe koje nam pruža elemente za stvaranje novih atmosfera i zvukova, a tango je duša“, kaže lider benda Migel Di Đenova.
 
Njegov zavodljivi vokal, dinamičan i na momente melanholičan zvuk bandoneona i pažljivo koncipirane stripovske video-projekcije, kreiraju autentičan ambijent koncerata Otros Airesa čija energija prevazilazi uobičajene okvire nastupa tango bendova, više podsećajući na rok spektakle.
 
Otros Aires i ove godine na festivalu BTE započinje svoju evropsku turneju tokom koje će nastupati u Nemačkoj, Italji, Francuskoj i Velikoj Britaniji.
 
BTE se već nakon dva izdanja svrstao među desetak najvećih tango festivala u Evropi, a prošle godine, pored domaćih zaljubljenika u tango, posetilo ga je oko 500 plesača iz 27 zemalja sveta. Pored Otros Airesa, festival će i ove godine od 17. do 23. aprila ugostiti neke od najvećih svetskih tango plesača i di-džejeva.

vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :