Barutana klub Beograd

Otkriveni prvi izvođači Seasplash festivala

Datum objave:22.12.2016

Pročitano:4333 puta

Datum održavanja: 20.07.2017 - 23.07.2017

Lokacija: Tvrđava Punta Christo, Hrvatska

U hladne zimske dane Seasplash festival donosi vruće vesti o prvim potvrđenim izvođačima! U Pulu stižu muzičari sa samog vrha reggae, dub, ska i punkrock scene, a predvodi ih legendarni trombonist Vin Gordon.

 

Seasplash festival

Podsećamo vas da se jubilarno 15. izdanje Seasplash festivala održava na starom mestu zločina, jedinstvenoj lokaciji tvrđave Punta Christo, u terminu od 20. do 23. jul 2017. godine, a u prodaji su i povoljne ulaznice RanoGrabilice. Ulovite priliku i kupovinom ulaznice osigurajte odličan provod, kao i mesto pod suncem.

 

Pogledajte najavni video koji je snimio i pripremio David Tešić, dugogodišnji festivalski dokumentarista. 

 

 

Vin Gordon & The Real Rock Band

Vin Gordon, poznat još kao Trommie ili Don D Junior, legendarni je jamajkanski trombonist, na sceni od zlatnih jamajkanskih godina, začetaka rocksteady i ska muzike. 

 

Vin Gordon

 

Muzičku karijeru započeo je ranih 60-ih godina u poznatoj školi Alpha Boys School of Music, gde brzo usavršava svoj stil. 1965. godine je počeo snimati svoje prve uratke s poznatim The Wailersima u Coxone Dodd's Studio Oneu, istovremeno sarađujući s poznatim muzičarima, kao što su Roland Alphonso, Tommy McCook, Jackie Mittoo, Lloyd Brevett, Lester Sterling, Bobby Ellis i mnogi drugi. Njegov trombon može se čuti na albumima legendarnih izvođača Studio Onea, kao što su The Wailers, Burning Spear, Dennis Brown, The Abyssinians, The Heptones, Delroy Wilson, Bob Andy i Alton Ellis. Jedan od njegovih najvećih hitova je Real Rock, svjetski poznata reggae himna, koju je komponovao s Jackie Mittoom, klavijaturistom genijem. Kako je Vin Gordon bio omiljeni trombonist Bob Marleya, isti ga je poveo u London 1977. godine kako bi snimili albume Exodus i Kaya, nakon što su na Jamajci snimili Natty Dread i Rastaman Vibration. Zadnjih nekoliko godina Vin putuje Europom kao član The Wailersa i Skatalitesa, a od nedavno je pokrenuo svoji bend The Real Rock s 8 fantastičnih londonskih muzičara s kojima dolazi na 15. Seasplash festival!

 

Vibronics


Vibronics meets Conscious Sounds

Saradnja Vibronicsa i Conscious Soundsa izrazito je kvalitetan i respektabilan spoj na svetskoj dub sceni! S njihovim zanimljivim i unikatnim osobnostima, te zavidnom muzičkom diskografijom, ovi talentirani producenti slave 50 godina duba svojim zajedničkim albumom koji izlazi u februaru 2017. godine. Album istražuje sve uticajne tonove ovog žanra, od samih početaka sedamdesetih godina prošlog stoleća, pa sve do najnovijih dub inkarnacija. Dolaze iz Velike Britanije, a sa sigurnošću se može reći kako su diplomirali umetnost svojom produkcijom koja kombinira melodičan zvuk i žestoke dubove.

 

Citizen Fish


Citizen Fish

Citizen Fish je bend kojem nije potreban poseban uvod - još od svog osnivanja, 1990. godine, mešavinom ska i punkrock muzike zaradili su titulu majstora. Članove benda znamo iz kultnih punk bendova kao što su Subhumans i Culture Shock. Još uvek su poprilično aktivni i u punom pogonu - stare himne i uspešnice se ne zaboravljaju, a novi radovi se nižu jedan za drugim. Nakon kraćeg prekida u radu, ponovo se okupljaju 2011. godine i nastavljaju sa živim svirkama kao i s izdavanjem novih albuma, i to kroz suradnju sa značajnim izdavačkim kućama kao što su Fat Wreck Chords i Alternative Tentacles.


Pitch Black
Pitch Black uzburkali su vode unutar nezavisne muzičke dub scene svojim beskompromisnim i inovativnim zvukom. Njihova muzika neprimetno briše granice između srodnih žanrova, bivajući i dalje pristupačnom, još od albuma prvenca Futureproof iz 1999. godine. Projekt je zamisao Michaela Hodgsona, nagrađivanog multimedijalnog umetnika i Paddyja Freea, producenta kolektiva Salmonella Dub. Ovi Novozelanđani svakako znaju kako treba zvučati prelijevanje muzike preko različitih raspoloženja i kako uz to kreirati zapetljane i zarazne zvučne uzorke, kako na snimkama tako i uživo. Nakon duže stanke nedavno su objavili peti studijski album Filtered Senses.

Culture Shock
Culture Shock je uistinu kultni bend, i rodonačelnik u simbiozi ska, dub i punkrock muzike! Iako su u početku delovali tek kraći period iza njih je ostao ogroman trag. Osim što dele članove i istorije s bratskim bendovima Citizen Fish i Subhumans, poznati su i po sjajnim melodijama i energičnim nastupima. Vratili su se u punom sjaju, s novim albumom pod okriljem ni manje ni više nego izdavačke kuće Alternative Tentacles, kultnog Jella Biafre. Attention Span album je koji dolazi nakon 25 godina pauze, a dokazuje kako je bend ostao originalan i dosledan nakon svih tih godina, uz očigledan rast sviračkog kvaliteta. Godine su prošle, ali snaga i energija su ostale na visokom nivou, kako smo i navikli od njih.

Waitapu
Godinama pre poniranja u dub dimenzije članovi Waitapua čeličili su se u raznim sferama života lokalne underground scene i čvrstog zvuka hardcore, punk, metal i stoner glazbenih stilova. Bend deluje u Čakovcu, u Međimurju, na severozapadu Hrvatske, a krenuo je u stvaranje zanata svog ozbiljnog zvuka. Izražena ljubav prema old school dubu kao i raznolika muzička podloga, koja se proteže sve od punka do stoner rocka, označava zvučne koordinate njihovog projekta. U proleće 2017. godine počastiće nas dugoočekivanim albumom, kojeg će predstaviti upravo na Seasplash festivalu.

Black Star Dub Collective
Black Star Dub Collective, koji na Seasplash dolazi direktno iz Manchestera, nastao je usred hladne zime 2009/2010 godine, s željom članova da izraze svoju veliku ljubav prema sound system kulturi. Kako su u Rusholme's Dickenson Roadu uspeli pokrenuti skvotersku scenu, uporedo je rastao i kolektiv, a danas je u punom cvatu s članovima koji su željni doprineti svojom ljubavi prema dub, reggae, roots i dancehall muzici. Cilj im je, takođe, izraziti svoje društvene i političke stavove, te približiti postojeće probleme široj publici, a to čine kombinovanjem ritmova, sa žestokim i radikalnim političkim porukama.

Conscious Youth

Conscious Youth, dolazi iz Velike Britanije, čine ga članovi kolektiva Black Star Dub, kao i Dub Reaktion, poznat po organiziranju dub evenata u Manchesteru. Počeci sežu iz 2014. godine, potaknuti nezadovoljstvom političke i društvene situacije u svetu, inspirisani sound system kulturom za koju veruju da poseduje snagu ujedinjavanja ljudi. Danas, pod vodstvom Nucleus Rootsa, Conscious Youth izvodi žestoki show kroz live dub act, s pevačima i brass sekcijom.

Seasplash festival jedan je od najdugovječnijih hrvatskih festivala, idealno mesto za sve ljude dobre volje i sa željom za odličnim i opuštenim letnim provodom, tik uz more. Na Seasplashu se pleše do ranih jutarnjih sati uz najbolje izvođače iz regije i poznata gostujuća imena sa svih strana sveta, predstavljajući celokupnu bass muziku i kulturu reggae, dub, drum & bass, dancehall, ska, world muzike, kao i raznovrsne elektronske muzike. Festival se odvija na magičnoj lokaciji štinjanske tvrđave Punta Christo pored Pule i nudi četiri dana muzike na mnoštvu pozornica, kao i dnevni muzički i umetnički program na plaži, besplatno kampovanje, kulturni i sportski program, radionice, bazar, chill out zonu i još puno, puno toga. Podijumi su živopisni, a pozornice i kamp okruženi su prekrasnim plažama s pogledom koji puca na pulski zaliv i Nacionalni park Brijuni. Seasplash festival se danas smatra neizostavnim delom kulturnog identiteta grada Pule. 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :